Marketing Report
MarketResponse, 4orange en CMNTY fuseren tot MarketResponse nieuws

MarketResponse, 4orange en CMNTY fuseren tot MarketResponse

Marktonderzoeksbureau MarketResponse, marketingdata-specialist 4orange en softwareontwikkelaar CMNTY vormen sinds 1 december 2022 één bedrijf met als naam MarketResponse. De organisatie telt zeventig specialisten en opereert vanuit Utrecht, Amsterdam en New York.

CEO Jorgen Botermans is meerderheidsaandeelhouder van MarketResponse.

Aanleiding voor de integratie van de drie bedrijven is dat marktonderzoek, data-analyse en marketing volgens het bedrijf volledig met elkaar zijn vervlochten. Dat vraagt om een afstemming van menselijke expertise en research-technologie. Met de samenvoeging van MarketResponse, 4orange en CMNTY krijgen opdrachtgevers in één keer toegang tot meer techniek en soorten data. Hiermee anticipeert MarketResponse op actuele eisen en wensen van opdrachtgevers.

Snelheid en efficiency voor de opdrachtgever

Jorgen Botermans: “Met snelheid en efficiency voor de opdrachtgever als uitgangspunt stellen we onze expertise digitaal en geïntegreerd beschikbaar. De markt verandert en wij veranderen mee. Onze organisatieaanpassing is dan ook een evolutie, geen revolutie. De essentie van onze dienstverlening is in 35 jaar niet veranderd. We helpen opdrachtgevers om consumenten, burgers en medewerkers echt te begrijpen door de mens achter de data te laten zien. Understanding today, shaping tomorrow is ons leidend principe.”

Grootste vindplaats voor markt- en publieksonderzoek

De CEO noemt MarketResponse de grootste vindplaats voor markt- en publieksonderzoek. Jorgen Botermans: “Met het einde van zogenoemde third-party cookies op websites in 2023 ontstaat bij veel bedrijven weer de behoefte om echt naar de klant te luisteren en zijn behoefte in kaart te brengen. We bieden een schat aan data en insights, gebruiksvriendelijke software én de mogelijkheid om een expert in te zetten om data te verrijken, te analyseren en te duiden. Ook kunnen opdrachtgevers nu veel eenvoudiger zelf snel onderzoek doen. Daarmee sluiten we ook aan op de behoefte van opdrachtgevers om zelf snel onderzoek te kunnen doen."

Partner op strategisch niveau

MarketResponse wil in de vernieuwde opzet lokaal en internationaal doorgroeien. Jorgen Botermans: ”Door de verschillende softwareonderdelen nu via één platform naar de klant te brengen. We blijven doorontwikkelen om de klant een geïntegreerde full service aanpak te bieden en te ontzorgen. Met onze holistische totaaloplossing zijn we een serieuze partner op strategisch niveau voor de bestuurskamer, waar alle vragen over groei en efficiënte marketing spend samenkomen.”

www.marketresponse.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.