Marketing Report
Markteffect Research Group en The Relevance Group gaan joint venture aan nieuws

Markteffect Research Group en The Relevance Group gaan joint venture aan

Markteffect Research Group, met vestigingen in Eindhoven (Markteffect) en Amsterdam (DirectResearch), gaat een joint venture aan met The Relevance Group uit Duitsland.

Hesam Fahimi, directeur van Markteffect Research Group: “Zo halen we meer kennis in huis op het gebied van data science, marketingtechnologie en kunstmatige intelligentie. Dat helpt ons om onze ambitie waar te maken: de grootste Europese partij voor research en data worden. Dankzij de joint venture kunnen we onze dienstverlening verder uitbreiden. Dat was al langer onze ambitie.”

Edgar de Beule, mede-oprichter van Markteffect Research Group: “Het werd ook nog eens bevestigd tijdens een marktconsultatie onder de belangrijkste opdrachtgevers. We stelden de vraag: hoe moet ons bedrijf er in 2027 uitzien om te kunnen blijven voorzien in jullie behoeften? De reactie: zorg dat je investeert in data science, marketingtechnologie en kunstmatige intelligentie. Bij The Relevance Group hebben ze daar veel (internationale) ervaring mee. Die kennis trekken we nu naar ons toe.”

Rol van data

De Markteffect Research Group bestaat uit twee marktonderzoeksbureaus: Markteffect uit Eindhoven en DirectResearch uit Amsterdam. Beide bureaus voeren voor hun opdrachtgevers tal van onderzoeken uit, bijvoorbeeld naar de effectiviteit van marketingcampagnes, de potentie van nieuwe producten en naar klantloyaliteit.

Boj Nefkens, commercieel directeur van Markteffect Research Group: “Nu gebeurt dat met name op basis van actieve data. Bijvoorbeeld door vragenlijsten in te zetten. Dat willen we combineren met data die al beschikbaar is binnen organisaties. Dan krijg je een gouden combinatie van actieve en passieve data. Door daar vervolgens datatech aan toe te voegen, krijg je nóg beter inzicht in het gedrag van je klanten. Deze manier van werken zien wij als de toekomst.”

Meetlat

De knoop om een joint venture aan te gaan, werd niet zomaar doorgehakt. Hesam Fahimi: “Alle beslissingen die we nemen, moeten goed zijn voor onze medewerkers, opdrachtgevers en het bedrijf. Ook nu hebben we die meetlat gebruikt. Voor opdrachtgevers betekent deze stap een breder aanbod en een nóg beter resultaat. Voor medewerkers biedt de joint venture ook nieuwe kansen. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld verder ontwikkelen of binnen de groep nieuwe uitdagingen aangaan.”

Grootste van Europa, maar met hetzelfde DNA

De ambitie van The Relevance Group is om de grootste partij voor research en data te worden in Europa. Hesam Fahimi: “Hier spelen wij als de Markteffect Research Group een belangrijke rol in. Voor bestaande opdrachtgevers van beide bureaus verandert er in feite niets. De mensen, het DNA, de cultuur en het aanbod blijven gewoon zoals onze opdrachtgevers van ons gewend zijn. Maar als zij met behulp van hun (bestaande) data nieuwe kansen willen ontdekken en deze willen verzilveren, dan kunnen zij vanaf nu ook bij ons terecht.”

www.markteffect.nl

Lees ook:

[Vacatures] Markteffect zoekt een Medior Research Expert

28-02-2024 | 09:25:00
Markteffect is per direct op zoek naar een Medior Research Expert-Eindhoven

[Vacatures] Markteffect zoekt een Senior Research Expert

28-02-2024 | 08:47:00
Markteffect is per direct op zoek naar een Senior Research Expert-Eindhoven

[Markteffect Klantcase] Ieder eetmoment bijzonder dankzij het positioneringsonderzoek van Oil & Vinegar

13-02-2024 | 15:45:00
Oil & Vinegar was om benieuwd naar hoe de consument naar het merk keek. Er was behoefte aan een duidelijke strategie om het merk naar een hoger niveau te tillen

[Vacatures] Markteffect zoekt een Client Consultant Onderwijs

24-01-2024 | 10:12:02
Markteffect is per direct op zoek naar een Client Consultant Onderwijs

[Vacatures] Markteffect zoekt een Power BI Specialist

24-01-2024 | 10:01:00
Markteffect is per direct op zoek naar een Power BI Specialist

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.