Marketing Report
Mediahuis en Bever lanceren gerecyclede online campagne: ReUsed nieuws

Mediahuis en Bever lanceren gerecyclede online campagne: ReUsed

MHX, de creatieve studio van Mediahuis, heeft in opdracht van Bever de eerste hergebruikte online campagne van Nederland bedacht en gemaakt. In deze ReUsed-campagne zijn eerder gemaakte campagnes en content van Bever in een ander jasje gestoken om zo deze campagne vorm te geven. De campagne sluit goed aan bij de duurzame missie van de buitenwinkel waarin het verlengen van de levensduur van producten centraal staat.

Hergebruik oude content

De Bever ReUsed-campagne bestaat uit verschillende video’s en artikelen die een tweede leven hebben gekregen. De artikelen zijn geïnspireerd door eerder verschenen uitgebreide blogs van Bever en door MHX in een ander jasje gestoken. De uitgebreide How-to-video’s van Bever zijn omgezet naar korte en pakkende TikTok-video’s en Instagram-reels. Om met name een jongere doelgroep te bereiken kiest Mediahuis voor de inzet van de digitale lifestyleplatformen Manners en NSMBL. De video’s zijn op het gehele Mediahuisnetwerk te zien.

Jasper Kemme, Creative bij MHX): “In eerste instantie waren we gelijk bezig nieuwe uitingen te bedenken. Maar de boodschap van Bever gaf ons een belangrijk inzicht: het duurzaamheidsprincipe moet op één staan. Al helemaal als je een jonge doelgroep wil bereiken. Waarom weggooien wat nog goed is? Dit geldt ook voor creatieve campagnes. Met ReUsed voel je het DNA van Bever in de campagne.”

For Future Fridays

De ReUsed-campagne is bewust in de periode rondom Black Friday gelanceerd, een feestdag waar de buitenwinkel zich fanatiek tegen verzet. Voor het derde jaar op rij organiseert Bever op vrijdag 24 november ‘For Future Fridays’. In plaats van consumenten met kortingen te verleiden om nog meer producten aan te schaffen, zet de retailer zich in om consumenten te inspireren langer met producten te doen en daardoor minder bij te dragen aan de afvalberg.

Van prestige pitch tot echte campagne

Wat de samenwerking en de campagne extra bijzonder maakt is dat het concept is bedacht voor de live pitch van het Branded Content Event. Dit jaar schreef Bever de pitch uit en &C, Talpa en Mediahuis presenteerden op het podium hun ideeën. Mediahuis won met het unieke ReUsed-concept. Het is niet vanzelfsprekend dat deze prestige pitch vervolgens ook uitgevoerd wordt, dus het is bijzonder dat het winnende idee dit jaar ook een echte campagne is geworden.

Marjolein Vendrig, Director Marketing bij Bever: “Het ReUsed-concept sluit zo goed aan bij onze missie dat we het ook echt een kans wilden geven. Ons doel is om een gedragsverandering teweeg te brengen en mensen te inspireren om te consuminderen. Door het lanceren van deze campagne hopen we nu ook andere adverteerders te inspireren door te laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om ook de levensduur van campagnes te verlengen.”

www.mediahuis.nl

www.bever.nl

 

Lees ook:

Audiohuis lanceert podcastreeks Vroeger vs Nu met comedian Fleur Overgaag

29-02-2024 | 17:53:00
Op maandag 4 maart lanceren Audiohuis en Fleur Overgaag de podcastserie Vroeger vs Nu met Fleur Overgaag. Daarin neemt Fleur Overgaag luistereaars samen met haar gasten mee op een tijdreis in de wereld van opgroeien

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior Projectmanager Wayne Parker Kent

28-02-2024 | 11:52:00
Mediahuis is per direct op zoek naar:Senior Projectmanager Wayne Parker Kent

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Business Development Manager Wayne Parker Kent

28-02-2024 | 10:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar: Business Development Manager Wayne Parker Kent

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Concepter & Designer

28-02-2024 | 10:12:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Concepter & Designer-Fulltime/Parttime

Joris van Lierop directeur VINEX

20-02-2024 | 10:35:00
Carla der Kinderen (RTL Nederland/Ad Alliance) neemt de voorzittersrol over van Rien van Beemen (Mediahuis Nederland)
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.