Marketing Report
Mediahuis lanceert volledig AI-gedreven sportsite Resport.nl

Mediahuis lanceert volledig AI-gedreven sportsite Resport.nl

Mediahuis Nederland heeft Resport.nl gelanceerd. Dit is een volledig door kunstmatige  intelligentie (AI) gedreven sportnieuwssite. Een combinatie van ANP-sportberichten en het ChatGPT4-algoritme zorgt voor een volledige website met doorlopende berichtgeving.

Resport is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar hoe AI optimaal kan worden ingezet binnen de journalistiek. Binnen de afdeling Digital Platforms van Mediahuis Nederland, waar onder meer Manners, Culy en J/M Ouders onder vallen, werd sinds de lancering van ChatGPT geëxperimenteerd met AI.

De inzichten die ontstonden na veel experimenteren en testen, hebben geleid tot een volledig door AI-gedreven sportnieuwssite die sinds vandaag live staat.

Pakkende AI-koppen

De website draait op hetzelfde framework als de andere titels binnen de afdeling Digital Platforms. Voor de input van de artikelen is gekozen voor een betrouwbare basis van persbureau ANP.

Deze basis is uitgebreid met specifieke AI-functionaliteiten. Zo is ChatGPT verantwoordelijk voor nieuwe en pakkende koppen bij de tekst; een homepage-kop en een kop die goed werkt op social media. Ook zorgt AI ervoor dat de artikelen in de juiste categorieën worden gezet, worden voorzien van de juiste tags en een SEO-proof url krijgen.

In een volgende fase, waar nog aan wordt gewerkt, worden de artikelen onder meer verrijkt met biografieën over de desbetreffende sporter(s), klassementen en trivia-achtige achtergronden.

Zonder tussenkomt van de mens

Amarins de Boer, Head of Content: “Sport is een nieuwscategorie die redelijk feitelijk en overzichtelijk is, en zich daarom bij uitstek leent voor dit experiment. Om de volledige betrouwbaarheid van de website te kunnen waarborgen, worden er dagelijks checks uitgevoerd door ervaren redacteuren. Daarnaast staat er onder ieder artikel wat er door AI is gegenereerd. Als een redacteur na publicatie iets aanpast, bijvoorbeeld de kop, zul je dat ook terugvinden onderaan het artikel.”

De kennis die met Resport wordt opgedaan, wordt ook ingezet binnen de andere Digital Platforms-websites. Amarins de Boer: "AI ontwikkelt zich razendsnel. Door Resport ontdekken we in hoog tempo de kansen en valkuilen. We bouwen nu sneller goede AI-tools die de redacties helpen, zoals het laten generen van koppen, bijschriften en tags. En dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Wat mij betreft een positieve ontwikkeling, omdat er zo meer tijd over blijft voor het maken van verhalen.”  

Lees hier het interview van Marketing Report over Resport.nl met Ramon Mens, TechoLead bij Mediahuis Nederland.

www.mediahuis.nl

www.mediahuis.com

www.resport.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur Famme en J/M Ouders

16-04-2024 | 11:16:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Redacteur Famme en J/M Ouders

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior frontend developer

16-04-2024 | 10:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Senior frontend developer -Fulltime

[SHOWREEL!] MHX: de creatieve studio van Mediahuis

09-04-2024 | 12:16:00
Wij zijn MHX, de creatieve studio van Mediahuis. Aandacht voor je merk. Aandacht voor jouw verhaal

Mediahuis Groep: Stabiele omzet en resultaat in 2023

06-04-2024 | 19:44:00
Mediahuis Groep heeft in 2023 een omzetgroei gerapporteerd van 1,23 miljard euro (0,6 procent groei) met een operationeel resultaat van 153 miljoen euro (1,7 procent lager)

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Eindredacteur

04-04-2024 | 09:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Eindredacteur -Parttime
 

 

Uitgelicht





Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief