Marketing Report
Mediahuis Nederland, Mediahuis Noord en Mediahuis Limburg fuseren nieuws

Mediahuis Nederland, Mediahuis Noord en Mediahuis Limburg fuseren

Mediahuis is voornemens om Mediahuis Nederland, Mediahuis Limburg en Mediahuis Noord per 1 januari 2024 te fuseren tot één bedrijf. Thans zijn het afzonderlijke bedrijven die elk hun eigen directie hebben, maar wel onder de Mediahuis Groep vallen.

Mediahuis Groep heeft medewerkers geïnformeerd over het voornemen hiertoe.

De directie van het fusiebedrijf zal bestaan uit Barbara Lokhorst (financieel directeur bij Mediahuis Nederland), Koos Boot (CEO van Mediahuis Noord) en Rien van Beemen (CEO Van Mediahuis Nederland). Maurice Ubags die CEO is van Mediahuis  Limburg, zal Mediahuis verlaten. Erno Loo, CFO van Mediahuis Limburg zal wel bij Mediahuis blijven werken in een andere functie, net als Evert van Dijk, directeur journalistiek bij Mediahuis Noord.

Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis Groep schrijft dat de krachtenbundeling cruciaal is om de positie van Mediahuis en zijn onafhankelijke journalistiek in de Nederlandse markt op een duurzame manier zeker te stellen. De bedoeling is De Telegraaf uit te bouwen tot het grootste betalende nationaal nieuwsmerk van Nederland. Ook de robuuste en duurzame positie van Mediahuis in de advertentiemarkt moet woren verzekerd volgen de CEO van Mediahuis Groep. Verder wordt volgens de uitgever de digitale toekomst van de regiojournalistiek van Mediahuis met deze fusie verzekerd en versterkt.

De komende periode zal Mediahuis zowel een stuurgroep als werkgroepen opzetten om de fusieorganisatie vorm te geven. Mediahuis NRC blijft als zelfstandige organisatie bestaan. Deze afzonderlijke focus stelt Mediahuis NRC volgens eigen zeggen in staat verder te groeien in zijn niche en zijn potentie volledig te benutten.

Mediahuis Nederland bestaat uit merken als de Telegraaf en regionale kranten als het Noordhollands Dagblad, het Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad alsmede digitale merken als Metro, Manners, Want, Speurders. Mediahuis is sinds juni 2017 (controlerend) eigenaar van dit bedrijf.

Mediahuis Limburg bestaat uit merken als De Limburger, Voila, VIA en LimburgVac. Sinds oktober 2014 is Mediahuis (voorheen Concentra) eigenaar van dit bedrijf.

Mediahuis Noord bestaat uit merken als Dagblad van het Noorden, Friesch  Dagblad, Leeuwarder Courant, Sikkom alsmede (huis-aan-huis) weekbladen. Mediahuis is sinds december 2020 eigenaar van dit bedrijf.

De aankondiging van de fusie van deze drie bedrijven hebben volgens een woordvoerster geen betrekking op de radio-activiteiten van RadioCorp, Audiohuis (Sublime) en de nog niet geëffectueerde overname van Radio Veronica.

www.mediahuis.com

www.mediahuis.nl

www.mediahuisnoord.nl

www.mediahuislimburg.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.