Marketing Report
Mediahuis NRC en audio agency Airborne produceren podcastserie voor Achmea nieuws

Mediahuis NRC en audio agency Airborne produceren podcastserie voor Achmea

Achmea wil potentiële werknemers laten zien dat het bedrijf maatschappelijk betrokken is. Om die boodschap te verspreiden ontwikkelden Airborne en NRC de podcastserie 180 graden, die vanaf maandag 15 januari te beluisteren is. Mediahuis NRC en audio agency Airborne hebben sinds 2023 een strategische samenwerking voor het ontwikkelen en distribueren van podcasts.

In elke aflevering staat een ander perspectief op een maatschappeijk vraagstuk centraal, zoals klimaatverandering, eenzaamheid of geluidsoverlast.

Sharid Alles presenteert en produceerde de podcast. Ze is schrijver en podcastmaker, met een uitvoerige achtergrond in de media. Zo was ze zendermanager bij NPO 3FM en programmaleider bij FunX. Voor de podcast loopt onder meer mee met een demonstratie van Extinction Rebellion en vraagt ze zich af waar de verantwoordelijkheid ligt voor een duurzame samenleving: bij het individu of bij de overheid?

Logische stap

Sophie Grandia, Teamlead Recruitment: “Het ontwikkelen van een eigen podcast was voor ons een logische stap. We experimenteren al een tijdje met podcast-advertising en op basis van brand- en crossmedia-onderzoek zien we significante effecten. Met deze podcast laten we zien dat Achmea nadenkt over maatschappelijke vraagstukken.”

Marvin Jacobs, Creative Director van Airborne: “Met 180 Graden hebben we een luisterwaardige podcast ontwikkeld, met veel aandacht voor de inhoud en vorm. Daarbij toont het aan dat Achmea echt begaan is met de Nederlandse samenleving, want de podcast draait niet om het bedrijf zelf, maar om de inhoudelijke zoektocht.”

Vanaf 15 januari verschijnt er zes weken lang een nieuwe aflevering. Ze zijn te beluisteren via de bekende podcastplatforms.

www.airborne.audio

www.mediahuisnrc.nl

www.achmea.nl

Lees ook:

Airborne organiseert audiolunch met Jeroen de Bakker

07-02-2024 | 09:45:00
Airborne organiseert woensdag 13 maart om 12:00 uur een Airborne Audio Lunch met als thema: Wat wij in 5 jaar leerden over podcasting

Even bellen met … Sophie Grandia over de Airborne en Mediahuis NRC-podcast 180 graden voor Achmea

16-01-2024 | 07:00:00
NRC Mediahuis en Airborne ontwikkelden de podcast 180 graden voor Achmea. Marketing Report zou Marketing Report niet zijn als we daar niet meer over wilden weten.

N=5 ontwikkelt SIRE campagne: Vind je lichtpuntje en durf te hopen

09-01-2024 | 11:51:00
Met de campagne willen ze Nederlanders aanmoedigen om te ontdekken wat hen hoop geeft

Concertgebouworkest en Airborne komen met podcast over componist Bruckner

13-12-2023 | 09:24:00
De eerste podcast van het Koninklijk Concertgebouworkest draait om de componist Bruckner. 9 gezichten van Bruckner is ontwikkeld door Airborne.

Content Marketing Awards 2023 | GOUD B2C - Dentsu Benelux: Albert Heijn's Expeditie Oceaan

29-11-2023 | 16:22:00
Met de podcast 'Expeditie Oceaan' laat Albert Heijn kinderen (4-12 jaar) op een verrassende manier kennis maken met de oceaan. De populaire bioloog Freek Vonk neemt kinderen vanuit het bewaaralbum mee op zijn ontdekkingsreis naar 16 verschillende ecosystemen. Luisteraars horen 8D-audio-experiences, waarbij ze omringd worden door allerlei spannende natuurgeluiden. Nooit eerder werd een campagne op zo'n manier verrijkt. De podcast heeft alle verwachtingen overtroffen door het engagement van de campagne substantieel vergroten

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.