Mediahuis voortaan eigenaar van Radio Veronica

Mediahuis voortaan eigenaar van Radio Veronica

Mediahuis is per 1 juli 2023 eigenaar geworden van Radio Veronica. Daarmee is de verkoop van de radiozender door Talpa Network een feit. Op 31 maart 2023 nam Mediahuis RadioCorp (100 procent NL, Slam! en Sunlite alsmede belangen in Slam! TV en 100 procent NL TV) over en kondigde het mediabedrijf de overname aan.

Met de overname bezit Mediahuis vier radiostations op FM (Sublime, 100 procent NL, Slam! en Radio Veronica) alsmede de twee DAB+/internetzenders Nostalgie en Sunlite. Met de op dinsdag 4 juli 2023 aan te vangen frequentieveiling mag elke partij maximaal drie landelijke FM/DAB+ kavels bezitten, waarmee Mediahuis bij de verwerving van drie kavels voor slechts drie van de zes radiostations op FM zal kunnen uitzenden. De huidige geclausuleerde kavels waarop tot 1 september 2023 Slam!, Radio Veronica en Sublime uitenden, zullen daarbij worden omgezet naar ongeclausuleerde kavels.

Hoeveel Mediahuis betaalt voor de overname maken beide bedrijven niet bekend. Vooralsnog blijft Radio Veronica de techniek van Talpa Network gebruiken. De reclameverkoop blijft via One Media Sales (OMS) lopen waar Mediahuis sinds de overname van RadioCorp 10 procent van bezit; de overige 90 procent is in handen van Talpa Network die OMS bij Talpa Media Solutions heeft ondergebracht.

Tom Klerkx is de CEO radio bij Mediahuis. Het is nog niet duidelijk hoe na de overnames en de frequentieveiling de radioactiviteiten organisatorisch zullen worden vormgegeven. RadioCorp (onder leiding van de voormalig aandeelhouders Herbert Visser en Carlo de Boer) en Audiohuis (waaronder Sublime valt onder leiding van Mandy van der Wal) zijn tot die tijd een aparte entiteit binnen Mediahuis. Rob Stenders en Carolien Brouwer vormen samen het zendermanagement van Radio Veronica.

www.mediahuis.com

www.talpanetwork.com

www.radioveronica.nl

Lees ook:

Nieuwsuitgevers en hoofdredacties roepen in advertentie op tot schrappen btw-verhoging

21-05-2024 | 09:50:27
Nieuwsuitgevers en hoofdredacteuren van meer dan dertig nieuwsmedia hebben in een paginagrote advertentie de Tweede Kamer opgeroepen tot het schrappen van de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21 procent

Melvin Sturm, Michiel Hekkens, Job Schokker en Jana Witteman naar Mediahuis

17-05-2024 | 09:42:00
Melvin Sturm, Michiel Hekkens en Job Schokker gaan werken voor de merken Manners en Culy. Jana Witteman breidt haar functie uit als innovatiestrateeg.

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Data analist Mediahuis Radio

16-05-2024 | 10:39:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Data analist Mediahuis Radio -Fulltime

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Corporate Recruiter

10-05-2024 | 09:39:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Corporate Recruiter -Fulltime

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Tech & Video-redacteur WANT

10-05-2024 | 09:24:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Tech & Video-redacteur -Parttime, WANT
 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.