Mediahuis wint live pitch met concept Bever Reused

Mediahuis wint live pitch met concept Bever Reused

Mediahuis valt in de prijzen tijdens het Branded Content Event met het concept Bever Reused, de eerste Nederlandse hergebruikte campagne. Bever schreef de pitch uit en &C Media, Talpa en Mediahuis presenteerden op het podium hun ideeën.

Tijdens het jaarlijks terugkerende Branded Content Event worden contentmarketing professionals geïnspireerd door de laatste trends en ontwikkelingen rondom branded content. Een belangrijk onderdeel van de dag is de live pitch, waarbij drie bureaus/exploitanten live op het podium hun branded contentidee en mediaplan pitchen. Ten overstaan van alle bezoekers wordt er door het merk, dit jaar Bever, een winnaar gekozen. Marjolein Vendrig, CMO van Bever, vertelde waar Bever naar op zoek is. "Een campagne gericht op duurzaamheid, buiten heeft ons nodig en de medewerkers van Bever. Belangrijk hierbij is dat de campagne jongeren tussen de 20 en 30 jaar weet te bereiken."

Bever Reused

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Bever en hergebruik is een belangrijk thema: iets wat goed is kun je nog jarenlang hergebruiken. Waarom dan een nieuwe campagne bedenken? MHX, de creatieve studio van Mediahuis, bedacht voor Bever de eerste hergebruikte campagne Bever Reused, die naadloos aansluit bij de missie van Bever én de gewenste doelgroep jongeren. 61 procent van de jongeren vindt het belangrijk dat een merk oprecht en authentiek is in haar reclame.* Bever beschikt over prachtige content en daarom worden oude uitingen gecombineerd tot nieuwe en aangepast aan de doelgroep. Denk hierbij aan OOH-materiaal, videocontent voor TikTok en geschreven content. Niet geheel onbelangrijk is dat met dit idee 99 procent van het budget aan media wordt besteed, de productie kost maar één procent. Met dit concept sleepte Mediahuis de winst binnen. Marjolein Vendrig roemde durf en originaliteit en ze gaf aan dat de insteek erg dicht ligt bij waar Bever voor staat.

Team effort

Het winnen van deze pitch voor Bever met een echt origineel en creatief idee is het perfecte voorbeeld van team effort. Hatice van Leeuwen, teamlead MHX: "Het bedenken van een uniek concept in combinatie met een effectief mediaplan is niet iets dat je alleen doet. Ik ben enorm trots op de prestatie die we met het gehele team hebben neergezet. Dat Bever voor ons concept heeft gekozen, is een bekroning op ons werk."

* Bron: sneakpreview Jongerenonderzoek 2023.

www.mediahuis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.