Marketing Report
MediaLab lanceert distributieplatform in samenwerking met ORN nieuws

MediaLab lanceert distributieplatform in samenwerking met ORN

In samenwerking met ORN (Omroep Reclame Nederland) heeft MediaLab een overkoepelend distributieplatform ontwikkeld. Het dient als een centrale hub voor adverteerders en 13 regionale tv- en radiozenders, waaruit de distributie van reclamemateriaal gestroomlijnd wordt.

De recente aankondiging dat Ster per 1 januari 2024 de verkoopactiviteiten van ORN heeft overgenomen, voegt een extra dimensie toe aan dit initiatief. De verkoopactiviteiten van Ster zullen worden geïntegreerd in het MediaLab-platform, waardoor adverteerders toegang krijgen tot een uitgebreider publiek via dit geïntegreerde platform.

De samenwerking tussen ORN en MediaLab is verder bekrachtigd door een meerjarige overeenkomst, wat blijk geeft van de gedeelde visie op een efficiëntere samenwerking tussen regionale omroepen en adverteerders. Deze samenwerking is een getuigenis van de gezamenlijke inzet om te innoveren en te verbeteren in de broadcast- en media-industrie.

Wil Disseldorp, Application Manager bij ORN: "We hebben bewust gekozen voor de oplossing van MediaLab om onze reclames eenvoudiger en efficiënter aan de omroepen te kunnen aanbieden. Dit nieuwe platform centraliseert de contentlevering en is een gamechanger voor de interactie tussen leveranciers, producenten en omroepen."

Pepijn Over, CTO Medialab: "Dankzij onze ervaring in de broadcast- en media-industrie begrijpen we hoe de infrastructuur opgezet moet worden. Dit stelt ons in staat om niet alleen optimale distributie te realiseren, maar ook om handmatige quality checks, zoals het overzetten van metadata, te vermijden. MediaLab maakt het mogelijk om content centraal aan te leveren, automatische quality checks uit te voeren en vervolgens media automatisch te distribueren aan omroepen volgens rapportages en schema's."

www.medialab.co/nl

www.orn.nl

Lees ook:

[Interview] Robbert den Boer: ROSH klanten willen een witty oplossing voor hun marketinguitdaging

14-02-2024 | 12:21:00
Robbert Den Boer is Co-Owner van ROSH Studios. We spreken hem over de rol van creatieve bureaus, trends in marketing en de impact van technologie zoals AI

Hillenaar Outdoor voegt reclamemast Roosendaal A17 toe

14-02-2024 | 12:17:38
De geplaatste reclamemast Roosendaal A17 biedt adverteerders de mogelijkheid om hun boodschap te communiceren met een breed publiek

Chunk en Pinch lanceren creatieve AI-studio LoveBrands.ai

14-02-2024 | 00:00:00
Het creatieve bureau Chunk en app agency Pinch hebben LoveBrands.ai geanceerd. LoveBrands is een creatieve AI studio waar iedereen op een betalabare wijze een uniek merk kan laten ontwikkelen

Kwartaalwinnaars Q4 voor de Ster Gouden Loeki 2023 bekend

29-01-2024 | 15:51:04
Deze tien commercials maken kans op de Ster Gouden Loeki 2023

[Screenforce] De kracht van creatie en de magie van afleiding

23-01-2024 | 11:04:00
Zowel Ad Alliance als Ster hebben onlangs onderzoeken uitgevoerd naar de effectiviteit van videocommercials

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.