Mediamarkt met internationale campagne in 13 landen

Mediamarkt met internationale campagne in 13 landen

Voor het eerst in het 43-jarige bestaan van de multimediaketen MediaMarkt, rolt het bedrijf in alle dertien vestigingslanden tegelijk een merkcampagne uit. De crossmediale merkcampagne is ontwikkeld door Saatchi & Saatchi internationaal en voor Nederland, België en Luxemburg vertaald door Wunderman Thompson. Op 13 oktober 2022 vindt de lancering plaats in België en Nederland op televisie, radio, out-of-home, social media, online video en display.

In de campagne staan klantervaring en persoonlijk advies centraal. Daarbij is voor de Engelstalige slogan Let’s Go! gekozen om het internationale karakter van de campagne en MediaMarkt te onderstrepen.

Yannick de Bièvre, marketingdirecteur bij MediaMarkt BeNeLux: “De naamsbekendheid van MediaMarkt is groot en iedereen is weleens bij ons in de winkel of online geweest voor de aankoop van elektronica. Met deze campagne willen we de kracht van het merk opnieuw gebruiken om ons onderscheidend neer te zetten. Let’s Go! is een enthousiaste uitnodiging aan onze klanten om elektronica en de mogelijkheden die het biedt samen te ontdekken. De oproep Let’s Go! staat voor de kracht die ontstaat als je dingen samen aanpakt, als je durft en als je het gewoon doet. De campagne nodigt daarom mensen in al hun diversiteit uit en neemt hen mee op hun reis door de wereld van elektronica.”

Experience electronics

MediaMarkt heeft in 1979 consumentenelektronica als categorie neergezet binnen de toen zeer traditionele retailmarkt. Met de term experience electronics, kiest het bedrijf ook nu weer voor een onderscheidende strategische herpositionering en beschrijft daarmee tegelijkertijd het dienstenaanbod aan haar klanten.

Yannick de Bièvre: “Wij maken technologie voor iedereen toegankelijk en zorgen dat klanten deze optimaal kunnen benutten. Bij MediaMarkt kunnen ze producten aanraken, uitproberen en leren kennen, oftewel: beleven in de ruimste zin van het woord. Technologie wordt door ons persoonlijk advies en ons aanbod aan diensten een positief avontuur voor de klant, zowel online als in de winkel. Technologie beter beleven, voor een leven vol mogelijkheden, dat is precies wat de merkcampagne laat zien en waartoe het uitnodigt.”

Merkbeeld versterkende elementen

Het merkbeeld wordt gedragen door drie bepalende elementen. Allereerst is er de emotionele lading, die de klant activeert en beweegt. Tegelijkertijd is er ook aandacht voor de diverse diensten waarmee MediaMarkt zijn klantgerichtheid demonstreert. Terwijl de derde component van de campagne gericht is op de promotie van producten en aanbiedingen.

Yannick de Bièvre: “Let’s Go! is de verbindende schakel tussen alle marketingactiviteiten en vormt de paraplu voor alle interne en externe communicatie. Het verbindt daarmee ons merk, onze diensten en onze mensen met onze klanten.” 

Employer branding

Ook de employer branding campagne is in lijn met de nieuwe merkidentiteit. Onder de claim Let’s go! Lanceert MediaMarkt in november voor het eerst ook internationaal een uniforme employer branding campagne.

Yannick de Bièvre: “In de campagne staan werknemers voor de diversiteit binnen het bedrijf en geven tegelijkertijd de diversiteit aan individuele functieprofielen weer. Maar bovenal laat de campagne zien waar het bij MediaMarkt om draait: teamgeest, plezier, enthousiasme voor technologie en de drive klanten mee te nemen in de bijzondere wereld van elektronica.”

www.mediamarkt.nl
www.saatchi.com
www.wundermanthompson.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.