Marketing Report
Mediaxplain verder onder de naam Mediaplus nieuws

Mediaxplain verder onder de naam Mediaplus

Marketing- & mediabureau Mediaxplain gaat, anderhalf jaar na de samensmelting met de Serviceplan Group, voor één merk voor de media-activiteiten en lanceert een verenigde propositie onder de naam Mediaplus. Het bureau, met 100 media- & communicatieprofessionals in Nederland, biedt opdrachtgevers zo een eenvoudigere opstap naar internationale diensten.

Mediaplus is de internationaal gevoerde media brand van de Serviceplan Group, waar wereldwijd 4500 professionals deel van uit maken. De stap om de Nederlandse naam nu te verruilen voor de internationaal bekendere merknaam tekent de nationale én internationale ambitie van het bureau. Voor opdrachtgevers betekent dit een grotere focus op de één team, één doel-inzet op hun vraagstukken en een kwaliteitsgarantie vanuit internationaal perspectief. Zo is Mediaplus in Duitsland al twee jaar op rij verkozen tot Mediabureau van het Jaar en werd het de laatste vijf jaar vier keer Agency of the Year tijdens de Festival of Media Global Awards.

Gun Nieuwenhuis, samen met C.C. Hage oprichter van Mediaxplain: “De keuze om ons in 2020 te verbinden aan de Serviceplan Group kwam voort uit de grenzeloze innovatiedrang die we in Nederland kenden. Vanuit Mediaxplain kwamen vele initiatieven om op een transparante wijze de mediamarkt te vernieuwen. Een internationale motor maakt die innovatiekracht vele malen groter. Dat zagen we al bij de lancering van Green GRP. Inmiddels deden we dat dan ook steeds vaker vanuit onze internationale medianaam Mediaplus.”

C.C. Hage: “Nu is het moment gekomen om onze oude naam achter ons te laten en Mediaplus Nederland in zijn grootste vorm te realiseren. Met trots kijken we terug op de jaren dat we Mediaxplain hebben mogen heten, vol amibitie kijken we vooruit naar wat Mediaplus, nationaal en internationaal met behoud van het Mediaxplain DNA gaat bereiken.”

Opgericht in 1983 in Duitsland, is Mediaplus inmiddels in 25 landen actief en de grootste onafhankelijke partnermanaged bureaugroep van Europa. Die aanpak resulteert in sterk lokaal aangestuurde bureaus met nationale kracht en internationale synergie en innovatiekracht, waarin dat ook geldt voor grensoverstijgende dienstverlening. Zo vormt Mediaplus Nederland samen met Mediaplus in België de sterkste mediabureaucombinatie in de Benelux. Met 200 communicatieprofessionals binnen deze regio biedt Mediaplus een unieke kwalitatieve oplossing voor merken actief binnen deze landencombinatie. De naam Mediaplus werd in Nederland enige jaren geleden al geïntroduceerd voor launching client Hornbach. Het team binnen deze tak van de internationale operatie is de afgelopen periode opgenomen binnen het team van Mediaxplain. Nu de werkwijzen van beide teams zijn geoptimaliseerd en in lijn zijn gebracht gaat het gehele team als Mediaplus de toekomst in.

De dagelijkse leiding van Mediaplus in Nederland is in handen van Sander Bots en Menno Westinga. Vanuit de overkoepelende Serviceplan Group Nederland leidt Christiaan van Betuw de dagelijkse gang van zaken van de bureaugroep en vormt samen met de Mediaxplain-oprichters Nieuwenhuis en Hage en CFO Dirk Jan Theijn de groepsdirectie. Naast Mediaplus als primair medialabel, bestaat de groep ook uit B2B-medialabel Wisecrackers en creatief label Serviceplan. De Serviceplan Group Nederland werkt onder andere voor Batavus, Saxo Bank, BMW, Capgemini, De'Longhi, de Consumentenbond, de Efteling, Hornbach, L’Oreal, en Videoland.

Onlangs hielden wij een interview met Christiaan van Betuw, managing partner Serviceplan Group The Netherlands

Kijk dat interview hier:

www.mediaplus.nl
www.serviceplan.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief