Megawatt lanceert wervingscampagne Sectorinstituut Transport & Logistiek

Megawatt lanceert wervingscampagne Sectorinstituut Transport & Logistiek

Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL) zet zich in voor de instroom en duurzame inzetbaarheid van werknemers in transport en logistiek. De sector is in beweging en biedt veel kansen en toekomstperspectief. Dat betekent dat er nog meer jonge talenten nodig zijn dan voorheen. Megawatt Digital verdiept en verbreedt de huidige BBL-wervingscampagne MIJN WERELD en zorgt daarmee voor meer leads, conversie, een hogere brand awareness en betrokkenheid van de doelgroep.

Gouden combinatie

De doelgroep, jongeren, beoordelen met de snelheid van een swipe wat ze de moeite waard vinden. Megawatt Digital ontleedde de campagne en vond de gouden combinatie. Het concept MIJN WERELD gaat niet alleen over zenden maar juist over de interpretatie van de sector. Door de vraag te stellen: "Hoe interpreteer jij de wereld van de transport & logistiek?" ga je een dialoog aan met de doelgroep. Een frisse wind door de identiteit was de volgende stap. Met een compleet vernieuwde beeld- en campagnestijl is de eerste flight in september gestart.

Deniz Alkac, eigenaar Bruut Amsterdam: "G en Z bepalen in een splitsecond of ze zich kunnen identificeren met de boodschap. Dat je de taal van de doelgroep spreekt, is dan essentieel. We kozen daarom om te werken met veel belovend regietalent Geerten Harmens. Hij weet als geen ander hoe deze generatie naar content kijkt."

Jong talent werven

Met een interessetest (gamification) voor ouders en leerlingen, fotografie, drie video’s, snippets, social assets, copy, social advertising en e-mailmarketing doet Megawatt Digital waar ze sterk in zijn. Het Touch, Tell, Sell mechanisme van een campagne in optima forma. Ook staat Megawatts succesformule data x creativiteit = resultaat centraal om iedere gestelde KPI te behalen.

Ruud Polman, Sectorinstituut Transport & Logistiek: "De opgave om jong talent voor onze sector te werven, is uitdagender dan ooit. Daarom was het tijd voor een nieuwe aanpak. Megawatt spreekt de taal van onze doelgroep en weet wat hen aanspreekt. We hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking."


Credits:

Creative Director: Simon Coolen | Creative: Jesse van Maanen | Art Directors: Jesse van Maanen & Bas van Poppel | Social Advertising Specialist: Ries van Geffen | Client Lead: Tessa Maas | Productie: Bruut Amsterdam | Media Bureau: Zigt | Opdrachtgever: Sector Instituut Transport & Logistiek

www.megawatt.agency

www.stl.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.