[Merken100 2024] Jaap van der Heijden: Essent is een energieleverancier met een rijke en lange historie

[Merken100 2024] Jaap van der Heijden: Essent is een energieleverancier met een rijke en lange historie

Essent is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Jaap van der Heijden, Brand Campaign Lead bij Essent.

Kun jij Essent introduceren?

Essent is een energieleverancier met een rijke en lange historie. Met ruim 2 miljoen klanten, is het één van de drie grootste energiedienstverleners van Nederland. Waar jaren geleden de belangrijkste producten stroom en gas waren heeft Essent zich in de tijd ontwikkeld tot een one-stop-energy shop. De energie is verduurzaamd en het assortiment heeft zich uitgebreid naar energieproducten in de breedste zin van het woord: je kunt bij ons terecht voor al je energieproducten. Van isolatie tot zonnepaneel en van warmtepomp tot laadpaal. Met Essent Infrastructure Solutions en Waterstofoplossingen helpen we steden, industrieën en bedrijventerreinen om de energietransitie te versnellen.

Wie is de doelgroep van Essent?

De doelgroep van Essent is een brede doelgroep die ook wel de ‘structuurzoeker’ wordt genoemd. Het is de gemiddelde Nederlander die op zoek is naar zekerheid en veiligheid en op zien tegen verandering. Ze zien de waarde van verduurzaming maar kennen de wegen onvoldoende, vinden het spannend en willen hierin ontzorgd worden. Ze willen geholpen worden waar nodig waarbij goed advies en volledige service belangrijk voor ze zijn.

Wat zijn de kernwaardes van het merk Essent?

Kijkend naar deze doelgroep is het belangrijk dat wij ze helpen de volgende stap te zetten in de energietransitie. Een stap waarvan we vinden dat die uiteindelijk genomen moet kunnen worden door alle Nederlanders. Om dat te realiseren moeten we zorgen dat hulp dichtbij is. Met ons netwerk van servicepartners en onze aanwezigheid in de Mediamarkt zijn we altijd dichtbij. De hulp die we bieden maken we praktisch en toepasbaar. We zijn uiteraard klaar voor de toekomst maar in plaats van te dromen en daarover te praten maken we het uitvoerbaar voor de doelgroep. Welke stappen kunnen nu gezet worden zodat zij klaar zijn voor morgen? We spreken daarom ook over ‘Energie van vandaag’. En bij alles wat we doen maken we gebruik van onze 100 jaar ervaring. Deze deskundigheid beperkt zich niet alleen tot technische kennis maar uit zich ook in advies toegespitst op de specifieke situatie waar de klant zich in bevindt.

Met welk reclamebureau(s) werkt Essent in Nederland?

We hebben een vertrouwd netwerk van bureau’s waar we mee samen werken. Ons leading agency is Accenture Song. Een inspirerend bureau met een sterk strategisch en creatief team waar we al jaren fijn mee samenwerken. Bureau Zuid helpt ons met onze content en social campagnes. En sinds begin dit jaar is mediabureau MediaPlus onze partner bij mediaplanning en -buying.

De wereld is de afgelopen 10 jaar veranderd. Is het merk Essent ook veranderd en als ja; hoe?

De markt is de afgelopen jaren enorm veranderd. Dit biedt veel meer kansen voor Essent om de energietransitie te versnellen en alle Nederlanders hierin mee te nemen. De verduurzaming van energie wordt maatschappelijk breder gedragen. En waar energie een low-interest categorie was, is sinds de energiecrisis de betrokkenheid van de doelgroep omtrent dit onderwerp enorm toegenomen. Er zijn meer vragen, de aard van de vragen is veranderd en er is meer behoefte bij de doelgroep om stappen te zetten waar dat mogelijk is. We spelen korter op de bal, leggen uit hoe dingen werken en pakken onze verantwoordelijkheid om de doelgroep te helpen bij het realiseren van deze stappen. Op die manier geven we ondanks de uitdagende marktsituatie een mooie invulling aan onze merkwaarden dichtbij, praktisch en deskundig.

www.essent.nl

De Merken100 wordt bekendgemaakt tijdens M100 Summer Edition op 26 juni.

Kaarten voor M100 Summer Edition

De M100 Summer Edition, daar wil je natuurlijk bij zijn! Koop jouw hier jouw kaarten

www.merken100.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

19-07-2024 | 13:00:16
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

[Merken100 2024] Johan van der Zanden (Albert Heijn): Onze missie is Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.

19-07-2024 | 12:53:43
Albert Heijn is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland

[Merken100] Petra Bremer: Bij Etos zijn we er voor iedereen

18-07-2024 | 11:56:00
Etos is één van de 250 merken die zijn genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Petra Bremer, directeur marketing & formats bij Etos.

[Merken100] Michiel van der Zanden (Coolblue): Onze obsessieve focus op klanttevredenheid manifesteert zich in positieve klantervaringen

17-07-2024 | 10:43:00
Coolblue is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland

[Merken100] Peggy Spaapen: Centraal Beheer is de helper, toegankelijk en benaderbaar

17-07-2024 | 10:41:26
Centraal Beheer is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.