[Merken100 2024] Laurens Pot: Wij koesteren Texel en gunnen iedereen een Texels bier

[Merken100 2024] Laurens Pot: Wij koesteren Texel en gunnen iedereen een Texels bier

Texels is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Laurens Pot, Senior Brand Manager bij Texels. 

Kun je Texels introduceren?

De Texelse Bierbrouwerij brouwt sinds 1999 speciaalbieren met unieke ingrediënten. Het is daar, in de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild, waar ons icoon Skuumkoppe 25 jaar geleden voor het eerst is gebrouwen. Nog steeds is dit de locatie waar onze brouwers met passie en vakmanschap bijzondere speciaalbieren met de typische ‘Texelse’ smaak brouwen. Ons portfolio bestaat uit 13 speciaalbieren (o.a. Skiller Wit, Zeebries Blond en Noorderwiend), waarbij we ook iedere maand innoveren met Texels Geheim: een concept waarbij we iedere maand een nieuw bier lanceren in ons proeflokaal.

Wie is de doelgroep van Texels?

Op ons eiland zeggen we altijd: wij koesteren Texel en gunnen iedereen een Texels bier. Consumenten (25+) die ervoor kiezen om hun eigen pad te volgen en het maximale uit het leven halen. Ze laten zich niet meeslepen door de drukte en hectiek van de wereld om hen heen, maar nemen de tijd om te ontspannen en op te laden, waarmee ze trouw blijven aan hun eigen eigenzinnigheid.

Wat zijn de kernwaarden van het merk Texels?

Onze kernwaarden zijn:

  • Eigenzinnig: unieke speciaalbieren, gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en een vleugje Texel. Net even wat anders.
  • Toegankelijk: we heten iedereen welkom op ons eiland en de brouwerij, maar vragen wel de omgeving met respect te behandelen.
  • Op z’n Texels: bij Texels varen we onze eigen koers, we hebben geen afleidende factoren en zorgen voor het vakantiegevoel in een glas.

Welke tools gebruik jij om het merk Texels te laden?

Texels had een grote, loyale fanbase maar een lagere bekendheid binnen de totale doelgroep. We zijn toen gestart met campagne ‘Op z’n Texels’ om awareness te creëren via TV, digital en socials. We zijn trots dat de bekendheid nu is gegroeid tot 80 procent. We zitten nu in een volgende fase waarbij we het verhaal achter Texels willen vertellen. Ook zetten we in op de juiste ‘Op z’n Texels’ beleving, zo staan we bijvoorbeeld op +70 events met onze eigen, unieke vuurtorenbar.

Met welk reclamebureau(s) werkt Texels in Nederland?

Wij werken al sinds 2021 zeer nauw samen met Alfred International als lead creative agency. Dentsu is ons mediabureau. Ook werken we samen met Newslab (PR). 

Is het een doelstelling van Texels om naast een commerciële ook een maatschappelijke impact te hebben, als ja: welke?

De Texelse Bierbrouwerij ligt op een unieke plek, midden op het eiland en aan de rand van een natuurreservaat. We hebben de ambitie om op het eiland te blijven maar wel op een verantwoorde manier natuurlijk. Daarom investeren we momenteel in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij en zal eind 2024 de meer toekomstbestendige brouwerij gereed zijn. Daarnaast brouwen we op het eiland met natuurinclusief geteelde gerst, nemen we zoveel mogelijk af van lokale partners en geven we ons bierbostel dagelijks aan ‘onze’ boeren.

Wat is het laatste nieuws?

Op het eiland wordt onze brouwmeester Tom geïnspireerd door alles wat hij ziet, ruikt en proeft op het eiland. Hij bruist van de ideeën, bedenkt bijzondere smaakcombinaties en werkt graag samen met lokale partners (de koffieboer op de hoek of de overburen van het voedselbos). We hebben daarom het concept ‘Texels Geheim’ gelanceerd: iedere maand een nieuw bier in ons proeflokaal, ieder kwartaal komt één van de bieren beschikbaar in de webshop en het beste bier van het jaar (verkozen door consumenten) wordt landelijk verkrijgbaar in de horeca aan ‘de overkant’. 

Zo hebben we dit jaar speciaal voor het 200-jarig jubileum van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) een Texels Geheim gebrouwen, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de KNRM.

www.texels.nl

De Merken100 wordt bekendgemaakt tijdens M100 Summer Edition op 26 mei. Daar moet je natuurlijk bij zijn!

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Merken100 2024] Michelle Kames (NS): Samen maken we Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen

17-06-2024 | 14:34:00
NS is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Michele Kames, Brand & Reputation Manager bij NS.

NIMA partner Merken100 en M100

16-06-2024 | 17:41:00
NIMA en Marketing Report hebben een partnerschap afgesloten. Het partnerschap heeft betrekking op de Merken100 en 100 Summer Edition

[Merken100 2024] Johan van der Zanden (Albert Heijn): Onze missie is Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.

14-06-2024 | 08:46:00
Albert Heijn is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland

[Merken100 2024] Banken Benchmark

12-06-2024 | 15:21:00
De vier grote banken in Nederland deden allemaal mee met een interview, wat ons in de gelegenheid heeft gebracht om een unieke marketing benchmark te publiceren

[Merken100 2024] Leonne Vos: Voor het Calvé is het constant monitoren van onze brand power van belang voor duurzame groei

12-06-2024 | 14:29:00
Calvé is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Leonne Vos, Marketing Lead Calvé & Conimex bij Unilever.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.