Meta presenteert Creators of Tomorrow

Meta presenteert Creators of Tomorrow

Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram, opent de inschrijvingen voor Creators of Tomorrow, een programma dat een podium biedt aan opkomend online talent (creators). Het programma start in september 2022 en heeft plek voor 10 creators uit Nederland die symbool staan voor het volgende hoofdstuk in creatieve online content.

Vernieuwend en opkomend talent

Van avonturiers tot foodies, van gamers tot fashion-lovers en van muzikanten tot sporters; Meta zoekt creators uit heel Nederland en stelt een lijst op van 10 digital-first ondernemers die hun passie succesvol omzetten in creatieve content op Facebook of Instagram. In het bijzonder focust Meta zich op creators die vernieuwen door middel van tools zoals Reels of die gebruik maken van nieuwe formats in AR en VR.

De 10 talenten uit Nederland sluiten zich aan bij creators uit 13 verschillende landen die in de spotlights worden gezet om mensen wereldwijd te inspireren. Naast toegang tot speciale creator events en inspirerende sessies ontvangen zij een financiële bijdrage die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor betere apparatuur of editing software om zo nog meer mensen te kunnen bereiken met interessante content.

Creators of Tomorrow

Heiko Hebig, manager voor opkomend talent bij Meta in de Benelux: "Creators vormen de cultuur op onze platformen en zijn de drijvende kracht achter de passie en creativiteit die we zien in onze apps. We blijven dan ook investeren in de creator economy; van de 1 miljard dollar voor creator-programma’s tot het continu optimaliseren van verdienmodellen voor deze groep. Met de Creators of Tomorrow hopen we ook opkomend online talent vanuit Meta te stimuleren en inspireren. Ik verheug me erop om op zoek te gaan naar creators die de belofte vormen voor de toekomst en kijk ernaar uit om hen te ontmoeten."

Meta wil creators wereldwijd de beste plek bieden om hun verhaal te delen. De creator economy blijft steeds verder groeien met creatieve ondernemers die online hun publiek vinden en daarmee succesvol een eigen bedrijf opbouwen. Zo is het aantal creators dat op Facebook of Instagram minimaal 10.000 euro per maand verdient in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Meta verwacht dat de creator economy verder tot bloei komt in de metaverse, waar nog meer mogelijkheden zijn om relaties op te bouwen met volgers en merken. 

www.creatorsoftomorrow.nl

www.ovide.agency.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.