Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

Metro viert het 25-jarig bestaan met (jubileum)verhalen, winacties én de lancering van de tagline: Waar verhalen nieuws maken.

Amarins de Boer, hoofdredacteur van Metro: “In een veranderend medialandschap hebben we Metro succesvol en relevant weten te houden. We brengen persoonlijke verhalen, staan dicht bij onze lezer en beantwoorden dagelijks de prangende huiskamervragen achter het nieuws. Vanaf welk bedrag betaal je belasting over je spaargeld, hoe zit het met het medicijntekort en waarom zijn er steeds meer jongeren dakloos?”

De lezers staan centraal

Met de viering van het 25-jarig bestaan lanceert Metro de tagline: Waar verhalen nieuws maken. Amarins de Boer: "Bij Metro spelen verhalen van lezers een belangrijke rol. Vragen van onze lezers vormen de basis voor onze journalistiek. We gaan in gesprek met lezers en experts. En waar meningen over het dagelijkse nieuws voorheen ruimte kregen op de brievenpagina, ontvangen we nu nog altijd tientallen lezerscolumns per week."

Jubileumweek

Tijdens de jubileumweek kijkt Metro vooruit. Met experts werpt Metro een blik op de toekomst. Hoe ziet de journalistieke wereld er over 10 jaar uit? Daarnaast krijgen Metro-lezers met bijzondere jubileumverhalen een podium en zijn er winacties.

De geschiedenis van Metro

Metro maakte jarenlang deel uit van het onafhankelijke Metro International. Vanaf de tweede helft van het Metro-bestaan hoorde de krant bij Telegraaf Media Groep en nu valt het merk onder Mediahuis, uitgever van onder meer De Telegraaf en NRC. Jelle Leenes was de allereerste hoofdredacteur, Jan Dijkgraaf volgde hem op. Metro staat in het collectief geheugen als de krant waarvoor Theo van Gogh columns schreef. Na de moord op Theo Van Gogh bleef zijn plek in de krant uit eerbied een jaar lang leeg. Later nam Ebru Umar het stokje over.

www.metronieuws.nl

www.mediahuis.nl

Lees ook:

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Podcastredacteur/-maker

19-07-2024 | 07:59:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Podcastredacteur/-maker -Parttime

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Experienced BI Engineer

16-07-2024 | 09:22:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Experienced BI Engineer -Fulltime

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Content Creator

16-07-2024 | 09:10:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Content Creator -Parttime

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Eindredacteur 100% NL

15-07-2024 | 09:15:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Eindredacteur 100% NL -Parttime/fulltime

[Whitepaper] Mediahuis: Bijna 30 procent van de jongeren overweegt te stoppen met social media

12-07-2024 | 09:57:00
Bijna een derde van de jongeren wordt ongelukkig van social media. Ongeveer eenzelfde percentage overweegt ook om helemaal te stoppen met het gebruik ervan
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.