Michiel Marsman & Dion Holla (Sizzer): Sonic Branding, maar dan sexy: jouw merk als muziekfestival

Michiel Marsman & Dion Holla (Sizzer): Sonic Branding, maar dan sexy: jouw merk als muziekfestival

Tegenwoordig hebben merken steeds meer moeite om hun doelgroep te bereiken en relevant te blijven. Muziek is hiervoor een buitengewoon krachtige tool, echter - hoe werkt dit dan? 

Het ontwikkelen van een sterk merkgeluid is een lastige- doch cruciale - uitdaging, die vaak wordt onderschat. Het streven naar de ideale muziek is voor velen een moeizaam en tijdrovend proces dat zich iedere campagne herhaalt - het zogenoemde Groundhog Day Effect. De vraag is: hoe kunnen we deze processen tastbaarder, logischer, meer kosteneffectief en - last but not least - sexy, leuk en appealing maken? Met andere woorden: let’s make sonic branding great again!

Jouw merk als muziekfestival

Beeld je even in dat jouw merk een muziekfestival is. Net als een festival heeft jouw merk een eigen identiteit en een loyale fanbase, maar net als bij een festival moet jouw merk ook voortdurend vernieuwen om deze vaste fans te behouden en daarnaast ook nieuwe aan te trekken. Iedere editie moet zowel verfrissend als vertrouwd aanvoelen - een unieke mix die mensen verbindt. Met deze aanpak transformeren we sonic branding in een dynamische en opwindende tool die je prêt-à-porter en day-to-day kunt gebruiken.

Verschillende podia voor verschillende doelgroepen

Om het festival tot leven te brengen, beginnen we met een diepgaande analyse van het merk: van de kernwaarden en de boodschap tot de doelgroepen en de concurrenten. Waar sta je voor? Waar wil je naartoe?

Vanuit deze analyse creëren we dan de rode draad voor jouw muziekfestival. Net als een echt muziekfestival, met verschillende podia - zoals bijvoorbeeld een Main Stage, een New Talent Stage of een Rave Stage. Ieder podium is gericht op een specifieke doelgroep en/of product, maar samen vormen ze jouw merk, jouw festival.

Curatie turbocharged met data

Gebruikmakend van onze jarenlange ervaring, trendanalyses en internationale netwerk, stellen we een line-up samen die perfect past bij het merk. Hiervoor gebruiken we actuele data om de populariteit van genres, artiesten en nummers bij te houden. Wie zijn hun fans, waar hangen ze uit, wat zijn hun andere interesses und so weiter. Op deze manier zorgen we dat de muziek niet alleen bij het merk en de campagne past, maar ook resoneert bij de doelgroep, kortom: muziek waar je daadwerkelijk iets mee kan!

Een muzikaal kompas

Het festival is de tool die inspireert en helpt in het vinden van de juiste muziek. Alle muziek die wordt gemaakt en - uiteindelijk - gebruikt komt op deze manier voort uit het festival, of het nu om een soundlogo, een grote campagne of een snelle TikTok-uiting gaat - een samenwerking met een bekende artiest, een bespoke compositie of een library track: het festival is jouw creatieve kompas!

De tool biedt naast inspiratie ook inzichten en oplossingen. Het is daarom niet enkel een creatief kompas, het biedt bijvoorbeeld ook concrete oplossingen die zijn afgestemd op je budget.

Digitale tool

In de tweede fase wordt het festival vertaald naar een digitale omgeving. Hierin krijg je toegang tot je eigen interactieve tool, een platform met up-to-date gegevens. Een omgeving à la Netflix, waarin je de artiesten en muziek van het festival kunt zien. Je kunt er bijvoorbeeld eenvoudig van het ene podium naar het andere scrollen en je vindt er match scores die aangeven in welke mate artiesten en tracks bij het merk passen. Tijdens campagnes dient het als een bron van inspiratie met actuele inzichten over welke muziek het beste zou kunnen werken.

Hoe klinkt jouw merk als festival?

In de wereld van sonic branding is het essentieel om niet alleen op te vallen, maar ook om dit met stijl en relevantie te doen. Het gaat erom dat jouw merk een eigen muzikale identiteit omarmt die resoneert bij de doelgroep. Wij maken dat niet alleen mogelijk, maar met deze tool maken we het ook makkelijk en leuk.

Geef je marketingteam de tools die ze nodig hebben: een intuïtieve manier om te zoeken, geïnspireerd te raken en muziek te integreren die jouw merkwaarden versterkt - gebaseerd op real-time data.

Hoe klinkt jouw merk als een festival?

www.sizzer.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Column] Dion Holla: Welcome to the future, SIZZER's favourite AI-tools

05-06-2024 | 12:10:00
We’re embracing AI at Sizzer and we thought we’d fill you in on just how we’re doing that so that you can embrace it along with us

[Column] Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer): Zo maakt AI het vinden van goede muziek sneller

29-05-2024 | 12:13:10
Music agency Sizzer staat bekend om muziek voor creatieve merken als Diesel en Heineken. Vaak gaat het om op maat gemaakte muziek

Sizzer ontwikkelt Typisch Deutsch-campagne voor Adidas EM 2024

27-03-2024 | 11:23:56
Voor de Adidas EM 2024 campagne Typisch Deutsch en A Fashion Piece haalde Sizzer de oude Duitse cult hit Major Tom van Peter Schilling onder het stof vandaan en maakte een nieuwe versie

[Interview] Dion Holla (Sizzer): op dit moment zijn AI en muziek een speeltuin

05-03-2024 | 01:00:00
Dion Holla is Head of Brand bij Sizzer. Sizzer is een onafhankelijk creatief bureau dat zich op muziek voor merken richt. We spreken hem over hoe Sizzer werkt, hoe die een merk ziet, welke trends er zijn en op wie het bedrijf zich richt

[Column] Michiel Marsman: Te langzaam, precies goed of te snel? Bijblijven met de pitch shifting-hype van TikTok

23-02-2024 | 11:07:00
Snellere versies van oude nummers is dan ook al een tijd een trend op Tik Tok. Marvin Gay op speed, of Ferrari Horses met drie dubbele DRS.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.