Marketing Report
Milka zet met Wavemaker met een campagne in op de millennial

Milka zet met Wavemaker met een campagne in op de millennial

Chocoladefabrikant Mondelēz International gaat in een campagne op zoek naar dé Milka-smaak en zet hiervoor in samenwerking met onder meer Wavemaker de platforms Spotify en Tinder in. De campagne is gericht op millennials, consumenten van 24-40 jaar).

Aan de hand van een dierbare herinnering of een leuk moment kunnen consumenten hun favoriete smaakcombinatie voor een Milka-reep opgeven. Om de activatie onder de aandacht te brengen start Milka een samenwerking met Deliveroo. Daarnaast wordt op Spotify en Tinder geadverteerd; platforms midden in de doelgroep. Bureaus Wavemaker en HPB (Het PR Bureau) verzorgen de (influencer)marketing en pr rondom de campagne die loopt tot 27 september 2020.

Mediabureau Wavemaker heeft voor deze campagne een mediaplan opgesteld dat zich volledig richt op millennials. Naast de inzet van social advertising en influencer-samenwerkingen worden ook de platforms Spotify en Tinder ingezet om de doelgroep te bereiken. Unieke Spotify ads, persoonlijke en strategische influencer-content en een variëteit aan passende ATL uitingen, maar allemaal herkenbaar Milka. Tevens zal HPB een earned pr-campagne uitrollen waarbij de veelzijdigheid van Milka-chocolade en de combinatie met bijzondere ingrediënten centraal staat.

Rhandy Biemans, Brand Manager Milka Benelux: "Voor deze unieke en bijzondere Milka-campagne wilden wij graag nieuwe manieren ontdekken om onze doelgroep te bereiken. Platforms als Spotify en Tinder sluiten hier naadloos bij aan. Daarbij ben ik ook trots dat wij als eerste merk binnen Mondelēz International deze typen media mogen toevoegen binnen de marketingstrategie voor deze campagne."

Jeroen Schaling, Marketing Director van Deliveroo: “Deliveroo wil niet alleen altijd een optie zijn voor alle klanten - op ieder moment van de dag en op ieder prijsniveau - maar klanten ook graag een onvergetelijke avond bezorgen. Met deze bijzondere smaakcombinaties van patissier Jurgen Koens, die nu exclusief voor Deliveroo en Milka in drie speciale gerechten worden verwerkt, de zintuigen te prikkelen."

Consumenten kunnen tot 27 september 2020 uit bijna 80 ingrediënten drie smaken kiezen voor zijn of haar favoriete combinatie. Als alle inzendingen binnen zijn wordt een favoriet gekozen en deze zal mogelijk in 2021 in productie gaan.
 
Onderdeel van de campagne is een bijzondere samenwerking tussen Milka en patissier Jurgen Koens, en maaltijdbezorger Deliveroo. Op 3 september 2929 gaan zij eenmalig een pr-activatie uitrollen waarbij opvallende smaakcombinaties centraal zullen staan. Voor deze activatie heeft de patissier drie speciale gerechtjes ontwikkeld die de zintuigen prikkelen voor een onvergetelijke avond, deze gerechten zullen eenmalig te bestellen zijn via Deliveroo in Amsterdam.

www.milka.nl
www.mondelezinternational.com
www.wavemaker.nl
www.deliveroo.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief