Ministerie van Defensie met Dentsu Creative/Radancy en Media.Monks/N=5 in zee voor wervingscampagnes

Ministerie van Defensie met Dentsu Creative/Radancy en Media.Monks/N=5 in zee voor wervingscampagnes

Het Ministerie van Defensie gaat per 1 juli 2024 in zee met Dentsu Creative en Radancy voor de ontwikkeling van wervingscampagnes. Media.Monks en N=5 worden verantwoordelijk voor de website om personeel aan te werven voor onder meer de landmacht, marine en de luchtmacht. Dit heeft het ministerie van Defensie bekend gemaakt na een langdurig aanbestedingstraject.

SteamTalmark (toen nog Steam) won in 2012 de aanbesteding en de daarna uitgezette aanbestedingen. Deze bedacht campagnes met slogans als Je moet het maar kunnen en Generatie D.

De maximale termijn die de gewonnen bureaus voor Defensie kunnen werken is 6 jaar. Het is opvallend dat het ministerie van Defensie afstapt van het bij één bureau onderbrengen van het account, maar het in feite bij 4 bureaus onderbrengt.

Jaarlijks moet Defensie zo’n 6.000 militairen, 2.000 reservisten en meer dan 2.000 burgerfuncties in diverse beroepen werven. Jongeren vormen daarbij het grootste wervingspotentieel, maar ook mensen boven de 30 jaar worden gezocht. Defensie werkt daarbij met de campagne-lagen touch (branding), tell (exploring) en sell. De aanbesteding was in september 2023 van start gegaan.

Met een totale begroting van 21,4 miljard euro op jaarbasis is het ministerie van Defensie één van de grootste aanbestedende partijen van Nederland.

www.nis5.nl

www.dentsucreative.com

www.radancycoml

media.monks.com

www.defensie.nl

www.rijksoverheid.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Marketing Report Cannes 2024] Bart Kokke (Tender Canvas) over het aanbestedingsproces en pitches

19-06-2024 | 12:05:00
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Ieder dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

Under Armour kiest voor ACE als lead creative agency in Europa

19-06-2024 | 10:14:00
Om de samenwerking af te trappen mag ACE beginnen met een volledige marketingcampagnes in het VK en Spanje

Eva Koffeman en Willemijn Besteman winnen de Cannes RAW Trein Pitch 2024

18-06-2024 | 13:27:00
Om te bewijzen dat de trein op meerdere vlakken een beter alternatief is, lanceerde RAW vorig jaar een initiatief: de pitch in sneltreinvaart

Display-fabrikant Holbox kiest na pitch voor Happy Horizon

17-06-2024 | 14:20:17
Holbox, een familiebedrijf gespecialiseerd in displays en POS-materiaal, wil de online-ervaring voor klanten verbeteren.

Alfred wint pitch Leescoalitie

29-04-2024 | 10:02:44
Alfred start samenwerking met De Leescoalitie. Aan de keuze ging een kennismakingspitch vooraf, waaraan in totaal drie bureaus deelnamen.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.