Mirte Stut start maatschappelijk bureau Yugen

Mirte Stut start maatschappelijk bureau Yugen

Merkstrateeg Mirte Stut heeft Yugen opgericht. Een bureau dat zich richt op bedrijven en organisaties die maatschappelijk van betekenis willen zijn en zichtbare impact willen maken. Mirte Stut was vanaf 2013 als zelfstandig mediastrateeg actief via haar eigen label Amsterdam Aan Zee.

Yugen wil bedrijven helpen met het claimen en waarmaken van hun maatschappelijke positie en belofte. Intern en extern.  Yugen gaat samenwerken met een mix aan vakspecialisten op de

Gebieden merkstrategie, organisatiecultuur en maatschappelijke impact. Onafhankelijk brandconsultant Marc Oosterhout -één van de oprichters van N=5, voorzitter SIRE en crowd funding platform Voor de kunst en bestuurslid Natuurmonumenten, nu werkzaam onder de naam Eastwood. The art of positioning ondersteunt Yugen als ambassadeur.

Marc Oosterhout: “Een commerciële organisatie kan niet meer succesvol zijn zonder oog te hebben voor de wereld om ons heen. Steeds meer bedrijven moeten hun license to operate verdienen. Ik denk dat het initiatief van Mirte, Yugen hier krachtig invulling aan geeft”

Transformeren

Mirte Stut: “Veel bedrijven willen en of moeten transformeren maar worstelen ook met vragen: Wat wordt je toekomstproof strategie en richtinggevende verhaal passend bij de beweging die je wilt maken? Welke relevante rol pak je in de maatschappij en hoe maak je dit concreet, zowel in de organisatie als naar buiten? Yugen helpt om meer betekenis en impact – ‘positieve veranderkracht’ noemen wij dat – te realiseren. Zowel intern als extern.”

Binnen = Buiten

Yugen wil verandering realiseren van binnenuit, zichtbaar tot ver buiten de kantoormuren. Van strategie tot zichtbare impact. Yugen realiseert dit door de combinatie van drie kennisdomeinen en disciplines. Mirte Stut: “We zaaien merkstrategie, planten organisatiecultuur en oogsten maatschappelijke impact. Want echte impact maak je pas als je strategie en verhaal ook in de organisatie verankerd wordt, de hele organisatie meebeweegt én resultaten voor mensen, natuur en maatschappij concreet zichtbaar, tastbaar en meetbaar zijn. Ook belangrijk voor het aantrekken van talent en andere stakeholders.”

Coalitie van experts

De experts die voor Yygen werken zijn naast Marc Oosterhout en Mirte Stut, merkstrateeg Trudelies van der Poel, organisatiestrategen Annemarie Bleeker en Derk van der Pol, en impactstrategen Christine Swart en Madelon Engelen van Firma Twist.

www.bureauyugen.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Stijn Zwinkels Managing Partner Glasnost

10-07-2024 | 09:55:00
Stijn Zwinkels heeft het stokje overgenomen van Henk Boersen, die zich richt op de ontwikkeling van geïntegreerde marketingcommunicatie proposities

PR-bureau HIBOU breidt uit

04-07-2024 | 11:35:00
Milan de Wijs treedt toe als senior pr-consultant. Lisa van Huijkelom is reeds gestart na dienstverbanden bij Op1 en Hart van Nederland.

[Dutch PR Awards 2024] The Romans winnaar brons in PR Driven Campaign

02-07-2024 | 15:45:00
The Romans was founded in the UK in 2015 and came to the Netherlands in 2023

[Dutch PR Awards 2024] Food Cabinet winnaar zilver in FMCG

02-07-2024 | 15:36:00
Als Creative Agency helpt Food Cabinet merken en organisaties impact te maken

[Column] Arjan Hoekstra (SuperRebel): De omgekeerde wereld

02-07-2024 | 11:49:00
Tijdens de PR Awards was het de omgekeerde wereld en vielen we als creative agency tussen de PR-bureaus in de prijzen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.