Zandbeek ontwikkelt Glasvezelbustoer langs scholen voor KPN Netwerk

Zandbeek ontwikkelt Glasvezelbustoer langs scholen voor KPN Netwerk

KPN Netwerk lanceert in samenwerking met contentmarketingbureau Zandbeek een interactief klaslokaal op locatie: de Glasvezelbus.

Dit educatieve contentprogramma bestaat uit een mobiele escape experience, aangevuld met kwalitatief lesmateriaal. Hierin leren kinderen op speelse wijze alles over internet en glasvezel. De play tests waren veelbelovend: de Glasvezelbus kreeg een ruime 9 als rapportcijfer.

De Glasvezelbus toert de komende jaren door dorpen en steden waar KPN Netwerk glasvezel aanlegt. In de escape experience neemt het fictieve karakter Switchy leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 aan de hand. Hij heeft namelijk een probleem: het internet is stuk. De kinderen worden gevraagd codes te kraken, kabels te trekken en andere puzzels op te lossen om het internet te repareren. Ondertussen komen ze ook nog influencer, model en voetbalster Summer de Snoo tegen.

Thera van Steveninck, Vice President Customer Experience & Improvement bij KPN Netwerk: “Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken. Dat doen we ten eerste met de investering in het glasvezelnetwerk van Nederland. Daarnaast gaan we nu actief de boer op om te zorgen dat jonge gebruikers beter begrijpen voor welke uitdagingen we staan in deze digitale samenleving.”

Gamification als onderwijsmiddel

Woorden als datasnelheid, downloaden en streamen zijn niet meer weg te denken in een sterk gedigitaliseerde samenleving. In de huidige maatschappij is het gebruikelijk dat internet altijd werkt en is men er in toenemende mate van afhankelijk. KPN Netwerk investeert honderden miljoenen in de uitrol van glasvezelinternet.

De mobiele escape room legt uit aan jongeren hoe de techniek achter het internet werkt en wat glasvezel is. KPN Netwerk realiseerde de Glasvezelbus samen met Zandbeek en de gespecialiseerde partnerbureaus Gloeidraad, Podium en Props.

www.kpnnetwerk.nl
overons.kpn
www.props.nl

www.zandbeek.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.