Marketing Report
MPG.Group neemt Belgisch contentmarketingbureau Gicom over

MPG.Group neemt Belgisch contentmarketingbureau Gicom over

MPG.Group heeft het Belgisch marketingbureau Gicom overgenomen, het grootste en oudste contentmarketingbureau van België. De naam Gicom blijft behouden en het management blijft aan boord.

Chairlady Gisèle Speaker van Gicom draagt na ruim 40 jaar haar bureau over aan de MPG.Group onder leiding van Dolly van den Akker. Ronald Boeckx, die drie jaar geleden is gestart als CEO van Gicom, blijft de dagelijkse leiding houden van het kantoor in Antwerpen.

De overname past binnen de strategie van de groep waarbinnen merken zowel vanuit de fullservicegedachte als vanuit de functie van fullspecialist ondersteund worden om het elke dag weer beter te doen en zo te laten groeien.

Dolly van den Akker
, CEO van MPG.Group: “Merken kijken meer en meer of zij met schaalbare content lifetime connecties met hun klanten in meerdere regio’s en voor meerdere audiences kunnen creëren. Wij werken nu al voor opdrachtgevers die zowel in Nederland als in België de markt bedienen. In Gicom ontdekten wij onze evenknie met wie wij met veel vertrouwen onze gezamenlijke klanten zowel lokaal als internationaal kunnen gaan bedienen. Gisèle heeft een zeer professioneel en gezond bureau opgezet. Met veel plezier gaan we met haar team de samenwerking aan om ook in de Benelux een grotere crossmediale foodprint met focus op digitale versnelling uit te rollen. Vanuit deze eerste stap over de grens richten wij onze strategie verder naar buiten.”

Ronald Boeckx, CEO van Gicom: “De integratie in het internationaal bureaunetwerk MPG.Group laat Gicom toe om onze klanten een omnichannel contentmarketing van het hoogste niveau aan te bieden. Met de slagkracht van de groep kunnen we onze klanten nu nog beter en ook internationaal ondersteunen in hun marketing- en communicatiedoelstellingen. Bovendien geeft de overname fantastische kansen voor onze medewerkers.”

Gisèle Speaker, oprichtster van Gicom: “In 40 jaar heb ik de enorme ontwikkelingen binnen contentmarketing niet alleen zien groeien en bloeien maar er ook met veel passie en enthousiasme onderdeel van mogen zijn. Van contractpublishing tot owned contentplatforms en van de digitale explosie tot crosschannel strategieën. Nu maakt Gicom met de overname door MPG.Group een belangrijke volgende stap naar misschien wel atomic content. Doordat wij elkaar zowel op competenties als op cultuur zo goed aanvullen ben ik ervan overtuigd dat het beste nog moet komen.”

www.mpg.group
www.gicom.be

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.