Marketing Report
N=5 ontwikkelt privacyschendings-campagne voor de Consumentenbond nieuws

N=5 ontwikkelt privacyschendings-campagne voor de Consumentenbond

De Consumentenbond strijdt tegen techreuzen die privédata van hun gebruikers onrechtmatig gebruiken. Partner Data Privacy Stichting DPS start in samenwerking met de Consumentenbond een rechtszaak tegen Meta. N=5 ontwikkelde een campagne die consumenten bewust moet maken van dit datamisbruik en vooral: moet aansporen zich aan te melden voor de claims tegen Google, Meta en TikTok.

Elke dag worden gegevens van miljoenen gebruikers verzameld én verhandeld. De Consumentenbond en hun partners willen dat dit stopt en komen op voor de rechten van consumenten. Het datamisbruik door techbedrijven gebeurt als je op internet zit. Bedrijven als Facebook, TikTok en Google verzamelen de data zonder dat je het doorhebt. Met het schenden van online privacy verdienen zij miljarden. Die oneerlijkheid moet stoppen, volgens de Consumentenbond.

Om te laten zien wat techreuzen stiekem doen, worden voorbijgangers in de campagne juist open en bloot gevolgd door een man die doorbrieft aan derden wat deze mensen op dat moment aan het doen zijn. Zo maakt de Consumentenbond de oneerlijkheid zichtbaar en worden kijkers opgeroepen om mee te strijden.

Arnout Robbe, creative director N=5: "We maken allemaal gebruik van de diensten van tech-bedrijven. Dat gaat helaas hand in hand met misbruik van onze data. Dat misbruik vindt plaats met een arrogante vanzelfsprekendheid. Helaas zijn we er zelfs een beetje aan gewend geraakt. Met deze campagne willen we laten zien en voelen hoe belachelijk het datamisbruik door techbedrijven eigenlijk is."

Diek Schipper, campagnemanager Consumentenbond: "Met deze campagne hopen we te bereiken dat meer mensen de verontwaardiging voelen over deze privacyschendingen, en uiteraard dat ze zich aanmelden voor onze claims tegen de bedrijven die zich er schuldig aan maken. Zonder dat het belerend wordt, laten we mensen op humoristische wijze voelen dat wat deze Big Techs doen oneerlijk is."

 

De campagne wordt in hoofdzaak online uitgerold.

www.nis5.nl

www.consumentenbond.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Bauhaus kiest N=5 als lead campagne agency

12-03-2024 | 10:08:05
Eerder koos Bauhaus al voor Somention als hun lead social bureau. N=5 en Somention zullen dan ook nauw samenwerken op het nieuwe traject

N=5 en Stedin ontwikkelen eKlok voor slim stroomgebruik

29-02-2024 | 12:38:00
Het is een groot maatschappelijk probleem: het wordt steeds drukker op ons stroomnet. Om mensen meer bewust te maken van hun stroomgebruik en met name het moment waarop ze dat doen, ontwikkelde netbeheerder Stedin in samenwerking met N=5 de allereerste eKlok

[Whitepaper Sessions 2023] Anne Stokvis: Denk groot; creatieve inzichten uit New York

16-02-2024 | 10:35:00
Voorafgaand aan het M100 event begin december 2023 organiseerden Media Meetings en Marketing Report de Whitepaper Sessions, zes hoogwaardige kennistransfers in een marketeers only event. Een van de sprekers was Anne Stokvis, Creative Director en partner bij N=5. Wij hebben haar gevraagd om haar presentatie samen te vatten in een column

N=5 en Prominent komen met Alle aandacht voor jouw zitplezier

29-01-2024 | 11:35:00
Met een andere merkidentiteit en merkcampagne wordt de filosofie tot leven gebracht voor een jongere doelgroep.

N=5 komt met vervolg op seizoenscampagnes Holland & Barrett: Winterfit

23-01-2024 | 12:37:00
N=5 en Holland & Barrett lanceren de campagne Winterfit. Een roep aan heel Nederland om juist in de winter in actie te komen.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief