Natwerk lanceert campagne tegen (internationale) consolidatieslag creatieve bureaus

Natwerk lanceert campagne tegen (internationale) consolidatieslag creatieve bureaus

Natwerk heeft een campagne gelanceerd voor onafhankelijkheid van zichzelf bij BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad (FD) en zet zich daarmee af tegen de consolidatieslag en internationalisering van creatieve bureaus.

In de campagne wil het creatieve bureau laten zien zien hoe onafhankelijk zijn, gepaard gaat met verregaande creatieve vrijheid. In de uitingen op radio en in print laat het bureau vanuit de Amsterdamse Jordaan zien dat het bureau meer vrijheid heeft om creatief werk te maken met impact.

Zo wil Natwerk duidelijk maken dat de reclame-industrie en klanten baat hebben bij minder centralisatie en meer creativiteit. Daarmee zet Natwerk zich af tegen grote (internationale) bureaus die werken met hoofdkantoren, investeerders en diverse stakeholders die verder afstaand van het creatieve eindproduct.

Het bureau ziet een consolidatie in reclameland die leidt tot afvlakking van creativiteit en tot onnodige managementlagen die weer zorgen voor duurdere campagnes. Natwerk wil laten zien dat er nog creatieve bureaus van formaat zijn, die impactvolle campagnes maken die werken.

Onafhankelijkheid

Natwerk benadrukt in de campagne via de printuitingen in het FD en de radiocommercials bij BNR Nieuwsradio zijn onafhankelijkheid door de ruimte te bieden aan totale creatieve willekeur.

Een helium-stem die de spot inspreekt, een print-ad in wartaal, aftellen op nationale radio en een radiospot in gebarentaal. Natwerk kiest duidelijk voor de hyperbool, een totale overdrijving die past bij het ietwat rebelse imago van het bureau.

Reinier Steures, eigenaar van Natwerk:  “Er zijn nog maar weinig bureaus niet overgenomen door netwerken of investeringsmaatschappijen. Het werk dat daarna gemaakt wordt, laat vaak te wensen over. Dat komt omdat specialisten wegtrekken en er een groot, log, duur en generalistisch geheel overblijft.

Begrijp me niet verkeerd. Ik snap heel goed dat ondernemers na lang hard werken, daar iets voor terug willen zien. Maar omdat wij onafhankelijk zijn hoef ik m’n marges niet te rapporteren aan New York en kan ik m’n marges investeren in m’n klanten, het werk voor m’n klanten en m’n team. Geen netwerk, maar Natwerk.”

www.natwerk.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Marketing Report Cannes 2024] Reinier Steures (Natwerk): We strijden samen met Zilveren Kruis tegen huidkanker

20-06-2024 | 10:52:00
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report.

Natwerk lanceert campagne voor Bitonic

17-06-2024 | 09:19:00
In de  campagne zien we bitcoin-investeerders die dankzij de app helemaal niet met bitcoin bezig zijn.

[Vacatures] UNLIKE zoekt een Projectmanager

10-06-2024 | 16:22:00
UNLIKE is per direct op zoek naar Projectmanager

Unlike breidt team uit met Robin Nieuwkerk en Jesse Hajo de Jongh

10-06-2024 | 13:53:00
Daarmee breidt het community-first bureau haar expertise en specialismen verder uit.

Natwerk ontwikkelt Budget Mobiel-campagne met echte klanten

03-06-2024 | 18:02:00
Natwerk heeft een campagne voor Budget Mobiel ontwikkeld met echte klanten. Kimberley, Richard, Miranda, Lorenzo, Cathrina, Jedidja, Cari, Joël, Petula, Arie, Hishaam én Els zijn daarin te zien
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.