NBCUniversal met wereldwijd One Platform met onder meer Talpa Network

NBCUniversal met wereldwijd One Platform met onder meer Talpa Network

Het Amerikaanse NBCUniversal (dat onderdeel is van Comcast) heeft een strategische uitbreiding aangekondigd van zijn One Platform technologie en contentaanbod in Europa, Azië, Australië alsmede Noord- en Zuid-Amerika.

Het One Platform maakt het vanaf oktober 2023 mogelijk voor marketeers om campagnes in meerdere markten in één keer in te kopen via addressable lineaire tv, Connected tv, premium digital video. Het platform is tot standgekomen in partnership met FreeWheel en is beschikbaar in 190 landen. Talpa Network hoort ook bij de partijen waarmee een overeenkomst is gesloten. Verder zijn het Spaanse Atresmedia, Bell Media, Seven West Media, Sky Media (Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland), het Franse TF1 Group, Tokyo Broadcasting System en Omnicom Media Group betrokken.

One Platform van NBCUniversal bereikt volgens eigen zeggen via zijn netwerk maandelijks 1 miljard consumenten. Het netwerk omvat 100 premium broadcasters, 1000 digitale uitgevers en meer dan 50 demand-side platforms. NBCUniversal wijst er op dat partners daarmee makkelijker kunnen concurreren in een sterker door wereldspelers gedomineerde mediawereld.

Adverteerders krijgen de flexibiliteit om direct in te kopen alsmede via programmatic advertising.

Krishan Bhatia, President & Chief Business Officer bij NBCUniversal: “Over de hele wereld zien we de kracht van premium content waarmee het publiek wordt aangetrokkenen die impact op business heft. De complexiteit om via verschillende markten en op een grote schaal te opereren heeft partijen tot nu toe weerhouden om een wereldbereik te realiseren. Dankzij het bundelen van Comcast’s premium content, wereldwijde marketingrelaties en technologie-expertise bij NBCUniversal en FreeWheel is een platform opgezet die in staat is de mogeljikheden om op grote schaal te leveren en monetizen. Dankzij cross-industry partnerships met belangrijke mediabedrijven, hopen we een meer schaalbare tv-advertentie ecosysteem te bouwen die voor alle participanten ten voordele is.”

James Rooke, President van Comcast Advertising: “We bevinden ons op een reis om de premium video-industrie dusdanig te verbinden dat het schaal en simpelheid bidet voor inkopers van tv-reclame. Onze partnership met NBCUniversal en andere internationale broadcasters is het perfecte voorbeeld hiervan. FreeWheel’s technologie biedt de sleutel die het mogelijk maakt een kijkerspubliek te bereiken via verschillende schermen waarmee op een simpele manier via verschillende regio’s aankopers en verkopers gestroomlijnd toegang krijgen om hun vraag en aanbod te kunenn afhandelen die ze nodig hebben in een steeds groter wordende wereld-marktplaats.”

Johan Boserup, Global CEO, Investment van Omnicom Media Group, “Vandaag is er een grote frictie als men probeert om vanuit één toegangspoort meerdere markten, meerdere utigevers, meerdere premium connected tv campagnes probeert te draaien. Voeg daar de behoefte om massabereik en schaal te willen realiseren, alsmede de behoeft tot standaardisatie van het meten en rapporteren, en die frictie is thans een blokkade om dit te kunnen doen. One Platorm markeert een significante stap voorwaarts om deze uitdagingen op te lossen en dat is in lijn met OMG’s belofte om first-mover oplossingen te bieden die concurrentie-voordelen geeft voor onze klanten in een veranderende marktplaats.”

www.nbcuniversal.com

together.nbcuni.com/advertising/oneplatform/

www.talpanetwork.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.