Marketing Report
Nederlanders zochten vaker psychologische hulp in 2023

Nederlanders zochten vaker psychologische hulp in 2023

Het aantal aanvragen voor psychologische hulp is met 225 procent gestegen vergeleken met een jaar geleden. Dit blijkt uit een analyse van ruim 18.000 aanvragen in 2023 en begin 2024 op dienstverleningsplatform Trustoo. Relatietherapeuten +95 procent en mediators +27 procent kregen vorig jaar meer verzoeken.

De grootste groei vond in het totaal aantal aanvragen voor psychologen, mediators en relatietherapeuten in de afgelopen twaalf maanden plaats tussen december 2023 en januari 2024.

Ronald van der Drift, psycholoog van Convalis: "Psychologische hulpverlening heeft door de jaren heen een beter imago gekregen dan voorheen. Waar mensen eerder slechts hulp zochten bij bekende voorbeelden zoals angst of depressie, gaan mensen vandaag de dag steeds meer erkennen dat psychologische hulp een stap kan zijn naar levensgeluk. Naar een psycholoog, mediator of relatietherapeut gaan betekent niet dat je faalt, maar dat je juist hulp zoekt om te groeien. Daarbij is een piek na december niet vreemd. Mensen willen met de jaarwisseling het voorgaande jaar vaak loslaten en met hoop naar de toekomst te kijken."

Doorzettende trend

Naast de toegenomen vraag naar eerdergenoemde beroepsgroepen, nam ook het aantal aangesloten bedrijven op het platform toe. Dit staat echter niet in verhouding met de groei van het aantal aanvragen, zo blijkt uit de analyse. In de afgelopen twaalf maanden steeg het aantal aangesloten psychologen op Trustoo namelijk met slechts 45 procent en groeide de hoeveelheid aangesloten relatietherapeuten met 25 procent. Het aantal aangesloten mediators daalde zelfs met dertien procent.

Lars Freriks, medeoprichter van Trustoo: "De geestelijke gezondheidszorg heeft al geruime tijd te kampen met lange wachtlijsten. Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders daarom online op zoek gaan naar een psycholoog, mediator of relatietherapeut. Wij zien dit momenteel duidelijk terug in de toename van het aantal zoekopdrachten en aanvragen naar specialisten op ons platform."

www.trustoo.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Positive Digital zoekt een Medior Digital Project Manager

24-04-2024 | 11:04:00
Positive Digital is per direct op zoek naar een Medior Digital Project Manager -Full-time · Positive Rotterdam

[Vacatures] iO zoekt een Digital Marketing Operations Manager

24-04-2024 | 09:55:00
iO is per direct op zoek naar Digital Marketing Operations Manager

[Vacatures] iO zoekt een (Senior) Online Marketing Consultant

24-04-2024 | 09:40:00
iO is per direct op zoek naar(Senior) Online Marketing Consultant

[Vacatures] iO zoekt een Digital Marketing Specialist

24-04-2024 | 09:22:00
iO is per direct op zoek naar Digital Marketing Specialist

[Vacatures] iO zoekt een Service Delivery Manager Digital Marketing

24-04-2024 | 09:09:00
iO is per direct op zoek naar Service Delivery Manager Digital Marketing

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief