Nederlands Film Festival introduceert fellowshipprogramma

Nederlands Film Festival introduceert fellowshipprogramma

Vanaf 2023 geeft het Nederlands Film Festival jaarlijks drie makers de mogelijkheid om onderzoek te doen. Dit fellowshipprogramma geeft makers en/of collectieven in de digitale beeldcultuur de kans om nieuwe technologieën te verkennen en samenwerkingen op te starten. Het driejarig onderzoek draagt bij aan de professionele ontwikkeling van de maker en vernieuwing van de sector. De eerste onderzoeksvoorstellen presenteren de makers tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) op 25 september.

Traject fellowship 

Na een selectie krijgen drie makers/collectieven per jaar de ruimte om op het snijvlak van maatschappij en technologie een onderzoeksvoorstel af te leveren binnen de disciplines wetenschap, beeldende kunst, film, gaming, design of andere vormen van beeldcultuur. De presentatie van de onderzoeksvoorstellen vindt plaats tijdens het NFF. Jaarlijks sluit het interdisciplinair onderzoek af met verslag van de onderzoeksresultaten. Na drie jaar wordt het fellowshipprogramma afgerond en vindt publicatie plaats op de website van NFF. Het doel van de fellowships is veelvoudig: makers krijgen de kans om nieuwe wegen in te slaan en multidisciplinaire samenwerkingen op te zetten met makers en organisaties uit de beeldcultuur. Ook worden nieuwe inzichten door onderzoeksresultaten gedeeld met nieuwe impulsen voor de sector. 
 
Paulien Dresscher, programmeur Digitale Cultuur van het Nederlands Film Festival: "Voor het NFF zijn deze fellowships waardevol omdat ze onderzoek laten zien op het grensvlak van storytelling, technologie en maatschappij. Het gaat over de impact van de nieuwste technologieën en hoe wij daar als samenleving, maar ook als makers, filmmakers, publiek en kijkers mee om kunnen gaan."

Samenwerking beeldcultuursector  

Tal van organisaties uit de beeldcultuur werken samen aan het meerjarige fellowshiptraject. Beeld & Geluid, Cinekid, EYE, IDFA, iii, IMPAKT, LIMA, MU Hybrid Art House, Next Nature, Het Nieuwe Instituut, Noorderlicht Internationaal Fotofestival, NP3, SETUP, STRP, Tetem, The Grey Space in the Middle, V2, W139 en Waag Futurelab ondersteunen de makers met kennis en mogelijke doorontwikkeling van het onderzoek. Dankzij de financiële support van het Gieskes-Strijbis Fonds krijgen negen makers de kans om de grenzen van het onderzoek uit te bouwen, experimenten aan te gaan en vernieuwingen te ontwikkelen.   

NFF 2023 

De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 tot en met 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen en premières in aanwezigheid van filmmakers, is gestart. 

www.filmfestival.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Overname B12 Consulting door Yuma

13-05-2024 | 16:30:00
Met de integratie van B12 in Yuma zal de groep de volledige digitale transformatie van klanten verder kunnen versterken

DDMA, bvA en de Stichting Reclame Code komen met certificaat en openbaar register voor influencers

22-04-2024 | 09:41:00
Brancheverenigingen DDMA, bvA en de Stichting Reclame Code komen met een certificaat en openbaar register genaamd Certified by Influencerregels.com

TRC-oprichters Menno van der Zee en Alex Wallar opgenomen in Forbes 30 Under 30 lijst voor Europa

11-04-2024 | 09:56:00
Medeoprichters zijn genoemd in prestigieuze Forbes-lijst in de categorie Technologie voor 2024

Artemis Academie komt in handen van Danielle Robben en Martijn Feringa

28-03-2024 | 09:33:00
Martijn Feringa als Managing Director en Danielle Robben als Business Consultant. Samen hebben zij de koers van Artemis ontwikkeld en het plan opgevat om dit tot uitvoer te brengen

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht

28-03-2024 | 08:45:00
AI(R)-vluchten maken tickets spotgoedkoop dankzij wegbezuinigen bemanning

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.