Marketing Report
Nederlands Film Festival introduceert fellowshipprogramma nieuws

Nederlands Film Festival introduceert fellowshipprogramma

Vanaf 2023 geeft het Nederlands Film Festival jaarlijks drie makers de mogelijkheid om onderzoek te doen. Dit fellowshipprogramma geeft makers en/of collectieven in de digitale beeldcultuur de kans om nieuwe technologieën te verkennen en samenwerkingen op te starten. Het driejarig onderzoek draagt bij aan de professionele ontwikkeling van de maker en vernieuwing van de sector. De eerste onderzoeksvoorstellen presenteren de makers tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) op 25 september.

Traject fellowship 

Na een selectie krijgen drie makers/collectieven per jaar de ruimte om op het snijvlak van maatschappij en technologie een onderzoeksvoorstel af te leveren binnen de disciplines wetenschap, beeldende kunst, film, gaming, design of andere vormen van beeldcultuur. De presentatie van de onderzoeksvoorstellen vindt plaats tijdens het NFF. Jaarlijks sluit het interdisciplinair onderzoek af met verslag van de onderzoeksresultaten. Na drie jaar wordt het fellowshipprogramma afgerond en vindt publicatie plaats op de website van NFF. Het doel van de fellowships is veelvoudig: makers krijgen de kans om nieuwe wegen in te slaan en multidisciplinaire samenwerkingen op te zetten met makers en organisaties uit de beeldcultuur. Ook worden nieuwe inzichten door onderzoeksresultaten gedeeld met nieuwe impulsen voor de sector. 
 
Paulien Dresscher, programmeur Digitale Cultuur van het Nederlands Film Festival: "Voor het NFF zijn deze fellowships waardevol omdat ze onderzoek laten zien op het grensvlak van storytelling, technologie en maatschappij. Het gaat over de impact van de nieuwste technologieën en hoe wij daar als samenleving, maar ook als makers, filmmakers, publiek en kijkers mee om kunnen gaan."

Samenwerking beeldcultuursector  

Tal van organisaties uit de beeldcultuur werken samen aan het meerjarige fellowshiptraject. Beeld & Geluid, Cinekid, EYE, IDFA, iii, IMPAKT, LIMA, MU Hybrid Art House, Next Nature, Het Nieuwe Instituut, Noorderlicht Internationaal Fotofestival, NP3, SETUP, STRP, Tetem, The Grey Space in the Middle, V2, W139 en Waag Futurelab ondersteunen de makers met kennis en mogelijke doorontwikkeling van het onderzoek. Dankzij de financiële support van het Gieskes-Strijbis Fonds krijgen negen makers de kans om de grenzen van het onderzoek uit te bouwen, experimenten aan te gaan en vernieuwingen te ontwikkelen.   

NFF 2023 

De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 tot en met 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen en premières in aanwezigheid van filmmakers, is gestart. 

www.filmfestival.nl

Lees ook:

VIA Taskforce Creative verwelkomt eerste AI-persoonlijkheid

21-09-2023 | 11:07:00
Met deze samenwerking tussen mens en kunstmatige intelligentie nemen VIA en Esther een flinke stap richting de toekomst van het communicatievak

FD Mediagroep lanceert eerste Mid-Year Marketing Monitor

20-09-2023 | 10:33:00
Dit rapport biedt een kans om zowel recente uitdagingen als toekomstige trends te begrijpen die marketeers in de dagelijkse praktijk tegenkomen

Platform Innovatie Marketing organiseert MarTech Fest 2023

12-09-2023 | 13:12:00
Het tech-event bestaat uit een line-up van sprekers en activiteiten die marketeers zullen inspireren en informeren over de kracht van technologie en data

MET AMS introduceert de eerste editie van de MET AMS Innovation Awards

08-09-2023 | 11:41:00
Op het Westergasterrein in Amsterdam is van 1 tot en met 3 november MET AMS, het driedaagse festival waar technologie, cultuur en creativiteit samenkomen

DDMA publiceert whitepaper over conversational AI binnen contactcenters

04-09-2023 | 14:31:00
Om organisaties te helpen publiceert de DDMA Commissie Conversational AI het whitepaper: Hoe pas je Conversational AI toe binnen je contactcenter? 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.