Nestle met Self-Serve-koffie met zelfbedieningsautomaat van Starbucks

Nestle met Self-Serve-koffie met zelfbedieningsautomaat van Starbucks

Nestlé Professional introduceert een zelfbedieningsautomaat van Starbucks die warme en ijskoude dranken kan servern, met zuivelvrije melkalternatieven. Daarmee komt het bedrijf met het Self-Serve-koffieconcept van het We Proudly Serve Starbucks Coffee Programme. Met deze automaat kan de gebruiker zijn eigen drankje naar smaak maken.

Clive Brennan, hoofd marketing EMENA van Nestlé: "Vanaf het begin wilden we de consumentenervaring met zelfbedieningskoffie op een creatieve manier opnieuw vormgeven. Een concept dat zowel esthetisch past in de omgeving van onze foodserviceklanten, als gepersonaliseerde dranken levert die de consumenten kennen en waar ze van houden. Het concept is ontworpen om consumenten dezelfde ervaring te geven, die je ook in een koffiehuis kan verwachten. Het concept zal als eerste worden uitgerold in Nederland, dat internationaal bekend staat om zijn innovatie en dat wereldwijd een van de koplopers qua koffiedrinken is. In een later stadium zal het verder worden uitgerold in Europa en de rest van de wereld.''

De koffie corner van het concept is ontworpen met het oog op duurzaamheid en is gebouwd met Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd hout, PETG plastic en natuurlijke recyclebare metalen. Bovendien is alle koffie die wordt gebruikt in het We Proudly Serve Starbucks Coffee Program voor 99 procent ethisch ingekocht en gecontroleerd, om een duurzame en hoogwaardige koffie te bevorderen die een positieve invloed heeft op het leven en de bestaansmiddelen van koffieboeren en hun gemeenschappen.

De automaten zijn te vinden in een beperkt aantal landen in Europa, met plannen voor verdere uitbreiding. De eerste zelfbedieningsautomaat staat in een Shell-station in Zuid-Holland en is inmiddels getest. De komende tijd zal het verder worden uitgerold in andere tankstations in Nederland.

www.nestleprofessional.nl
www.starbucks.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.