NFF gaat partnerschap aan met Netflix, Prime, Videoland en NPO

NFF gaat partnerschap aan met Netflix, Prime, Videoland en NPO

Het Nederlands Film Festival (NFF) breidt uit. Series krijgen een nadrukkelijker plek op het festival en bij de Gouden Kalf Competitie. Scenaristen en hoofdproducenten/creative producers maken vanaf dit jaar in de categorie Dramaserie kans op het Gouden Kalf Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Dramaserie. De prijzen worden uitgereikt tijdens het EY Gouden Kalveren Gala op vrijdag 27 september. De 44e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 20 t/m 27 september 2024. Meer informatie over het festivalprogramma volgt de komende maanden. 
  
Tijdens het festival krijgen series naast Nederlandse film en digitale cultuur een belangrijke rol. Behalve premières van series komen er fandagen en andere evenementen waarbij serieliefhebbers cast en crew kunnen ontmoeten. Om deze uitbreiding mogelijk te maken hebben Netflix, Prime Video en Videoland zich verbonden als sponsoren van het festival. NPO is reeds hoofdsponsor van het festival. 
 
Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur/Bestuurder NFF: "Nederlandse series zijn enorm populair bij het publiek. En dat willen we graag op het festival laten zien. Tijdens masterclasses van seriemakers, fandagen en premières van series en door de uitbreiding van de Gouden Kalf Competitie. Dat kunnen we allemaal doen dankzij de unieke samenwerking van het NFF met Netflix, Prime Video, Videoland en NPO."

Toekenning nominaties en winnaars 

Makers van series hebben met de introductie van de nieuwe Gouden Kalveren per 2024 kans op de volgende vijf Gouden Kalveren: 

  • Beste Dramaserie (uitgereikt aan hoofdproducent(en) en creative producer(s) van de serie, voorheen aan het team)
  • Beste Regie
  • Beste Scenario
  • Beste Hoofdrol
  • Beste Bijrol 

Het aantal filmprijzen dat uitgereikt wordt tijdens het EY Gouden Kalveren Gala komt hiermee op 23. De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren voor Dramaseries worden bepaald door een onafhankelijke jury die bestaat uit av-professionals, waaronder leden van de Dutch Academy For Film (DAFF). De juryleden worden in augustus bekendgemaakt.  

Het NFF onderzoekt samen met de DAFF de mogelijke introductie van het Gouden Kalf voor Beste Documentaireserie per 2025. Ook zijn de partijen voornemens het aantal Gouden Kalveren voor series de komende jaren verder uit te breiden op het gebied van vakprijzen, zoals camera en montage.  

Overzicht Gouden Kalveren 

Juryprijzen: Beste Korte Documentaire, Beste Korte Film, Beste Hoofdrol Korte Film, Beste Dramaserie, Beste Regie Dramaserie, Beste Scenario Dramaserie, Beste Hoofdrol Dramaserie, Beste Bijrol Dramaserie en Beste Digitale Cultuurproductie.  

Academy-prijzen, toegekend door een groep van honderden vakgenoten verenigd in de DAFF: Beste Film, Beste Lange Documentaire, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Hoofdrol, Beste Bijrol, Beste Camera, Beste Production Design, Beste Costume Design, Beste Montage, Beste Sound Design en Beste Muziek.  

Overige toekenningen: Gouden Kalf voor de Filmcultuur en Gouden Kalf van het Publiek. 

www.filmfestival.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.