Marketing Report
NMO Kids Monitor 2023: 95 procent van de kinderen gebruikt tv nieuws

NMO Kids Monitor 2023: 95 procent van de kinderen gebruikt tv

95 procent van de kinderen van 6 tot 12 jaar gebruikt vaak een televisietoestel; 55 procent vaak en 40 procent af en toe. Dit blijkt uit de resultaten van de NMO Kids Monitor 2023 die beschikbaar is gekomen. Dit multi-cliënt onderzoek is in maart en april 2023 uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos onder ruim duizend kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) is verantwoordelijk voor de technische begeleiding van deze vierde editie.

Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in het mediagebruik van kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Voor deze doelgroep is het mediagedrag in kaart gebracht: leesgedrag van relevante titels voor kinderen, informatie over het gebruik van diverse devices, het kijken naar televisie en videodiensten, het lezen van boeken, bioscoopbezoek en overige activiteiten.

Devices

De rapportage van de NMO Kids Monitor bevat een groot aantal onderwerpen. Een van de onderwerpen betreft het gebruik van devices. Naast gebruik van het tv-toestel blijken 83 procent van de kinderen een smartphone te gebruiken en 81 procent een tablet.  

Kijken

Bij het Nationaal Media Onderzoek draait alles om kijken, lezen en luisteren, op alle platformen en devices. Aan respondenten is gevraagd welke media-activiteiten zij doen op hun smartphone. Als die activiteiten worden gegroepeerd naar kijken, lezen en luisteren, dan komt kijken op de eerste plaats: negen op de tien kinderen met een smartphone kijken naar tv-programma’s, films, series en andere videocontent op hun smartphone. 69 procent van de smartphone-bezitters luistert naar radiozenders of (streaming) muziek via hun smartphone. Lezen van tijdschriften en magazines, nieuwsberichten of andere content op de mobiele telefoon wordt door 44 procent van de kinderen met een smartphone of mobiele telefoon gedaan.

De resultaten zijn beschikbaar voor de afnemers van het onderzoek. Het is mogelijk om de volledige rapportage in de vorm van een PowerPoint te bestellen bij NMO.

De Kids Monitor is een multi-client onderzoek uitgevoerd 2013, 2017, 2020 en 2023. De editie van 2023 is uitgevoerd door Ipsos, daarvoor was de uitvoering in handen van GfK.

www.nationaalmediaonderzoek.nl

Lees ook:

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu: vertraagde kijkcijfers is aan NMO

22-11-2023 | 03:48:00
Het vertraagd openbaar maken van kijkcijfers is een besluit van het bestuur van NMO, waar Gunay Uslu (D66) zich niet in wil mengen

NMO Luisteronderzoek: voortaan minimaal 3 minuten beluistering om mee te tellen

23-10-2023 | 11:20:00
Het NMO Luisteronderzoek heeft de eis dat panelleden minimaal 5 minuten naar een radiostation moeten luisteren om mee te tellen als luisteraar geschrapt.  Voortaan is het nodig om minimaal 3 minuten te luisteren naar een radiozender om mee te tellen als luisteraar

Nominaties Audify Awards bekend

02-10-2023 | 14:25:00
Kanshebbers zijn de radiocampagnes van Rijksoverheid, Douwe Egberts, KLUUN, Squla, Van Haren en dé VakantieDiscounter

Auditbureau CESP: NMO Luisteronderzoek is betrouwbaar

26-09-2023 | 00:02:00
Het auditbureau CESP heeft na een evaluatie geconcludeerd dat het NMO Luisteronderzoek betrouwbaar is. Het NMO Luisteronderzoek rapporteerde in februari 2023 voor het eerst de resultaten aan de hand van de MediaCell+ app

Tina Nijkamp en NLZiet gestopt met kijkcijfers van gisteren

30-08-2023 | 17:34:00
Tina Nijkamp en NLZiet gaan niet door met het publiceren van kijkcijfers over de de dag ervoor. Tina Nijkamp, die zichzelf een mediaprofessional en senior consultant noemt, publiceerde op dinsdag 29 augustus de eerste NMO Kijkcijfers van 28 augustus 2023
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.