Marketing Report
NMO Luisteronderzoek positieve resultaten uit audit; Grand Prix Radio niet op non-actief nieuws

NMO Luisteronderzoek positieve resultaten uit audit; Grand Prix Radio niet op non-actief

Het NMO Luisteronderzoek heeft volgens Patricia Sonius-Kruiniger, directeur onderzoek bij het Nationaal Media Onderzoek (NMO) een positief resultaat bereikt bij de uitgevoerde methodologische audit. De technische audit is nog gaande. Dit heeft NMO aangegeven bij een algemene update over verschillende onderdelen van NMO. Op 1 februari 2023 ging het NMO Luisteronderzoek van start waarbij voortaan een passieve onderzoeksmethode wordt gebruikt met een audiometer via smartphones. 

Verbeteringen

Er zijn wel verbeteringen geadviseerd die NMO zelf ook in gang heeft gezet. Zo moet de recrutering nog worden verbeteerd op het vlak van mannen van 18 tot 34 jaar, lager opgeleiden en specifieke IOS-gebruikers (gebruikers van Apple-aparaatuur). Ook moet nog een oplossing geimplementeerd worden voor het gelijktijdig uitzenden van programma's op radio en tv. 

Grand Prix Radio niet op non-actief

Thans hebben 21 zenders al audio encoding; de bedoeling is dat nog eens 45 tot 50 radiostations van encoding worden voorzien. Ook is NMO bezig om regels op te stellen hoe met geljktijdige programma's en rapportages om te gaan. Deze maatregelen zullen de komende maanden worden geimplementeerd. Grand Prix Radio zal niet op non-actief worden gezet bij het NMO Luisteronderzoek.

De zender  gebruikt zijn op Nederlandstalig België gerichte stream om te worden gemeten, waarbij in de prraktijk intereferentie plaats vindt bij het meten met het tv-signaal waardoor ogenschijnljik deze zender relatief hoge marktaandelen en bereikcijfers behaalt. Hetzelfde gebeurde met NPO Radio 2 en het Eurovisie Songfestival.

Medio september zal NMO de audit aan stakeholders als mediabureaus, adverteerders en zenders presenteren.

www.nationaalmediaonderzoek.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Audify] NMO-maandcijfers maart 2024: NPO Radio 2 nog steeds grootste radiozender; Qmusic grootste in 20-49/25-65

09-04-2024 | 16:41:00
Audify heeft de maart-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars licht gedaald is naar 131,1 minuten per dag (was 135,5 minuten)

René Zeedijk bestuurslid NMO

28-03-2024 | 12:35:00
René Zeedijk is Adjunct Directeur Digital Sales & Head of SIM Advertising bij DPG Media sinds 2022

NMO publiceert Mediatrends 2023

18-03-2024 | 17:47:00
Vandaag publiceert het Nationaal Media Onderzoek (NMO) de derde editie van NMO Mediatrends. Het rapport is een belangrijke informatiebron voor het bezit en het gebruik van devices voor mediaconsumptie

Screenforce-vent: Michel van der Voort, Patricia Sonius, Mathijs Bouman en anderen over 2023 en 2024

13-03-2024 | 23:24:00
Op 12 maart 2024 presenteerde Screenforce in een zaal van Move Amsterdam zijn jaarrapport 2023. Nadat Allard Ruyl, CEO van Talpa Media Solutions en voorzitter van Screenforce, de bijeenkomst opende, gaf Screenforce-directeur Michel van der Voort een presentatie over de jaarcijfers

Kink spande kort geding aan tegen NMO Luisteronderzoek

10-03-2024 | 15:50:00
Radiozender Kink heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (stichting NMO) omdat het via de rechter wilde afdwingen dat bepaalde informatie over de totstandkoming en besluiten van het NMO Luisteronderzoek wordt verstrekt aan Kink
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief