Marketing Report
NOISE ontwikkelt Da’s zo gefietst-campagne voor Rijksoverheid nieuws

NOISE ontwikkelt Da’s zo gefietst-campagne voor Rijksoverheid

Deze decembermaand roepen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANWB Kinderfietsenplan en Stichting Leergeld Nederlanders op om hun niet meer gebruikte kinderfietsen te doneren. Deze worden dan opgeknapt en geschonken aan kinderen uit gezinnen met geldzorgen. De campagne Da’s zo gefietst is ontwikkeld door NOISE.

Fiets een tweede leven geven

1 op de 10 Nederlanders heeft geen fiets. Toch zijn er 23 miljoen fietsen in Nederland, waarvan een deel niet of nauwelijks meer gebruikt wordt. Terwijl er in elke schoolklas gemiddeld twee kinderen geen fiets hebben. Iedereen die dat wil, kan daar verandering in brengen door hun niet meer gebruikte kinderfiets te schenken aan ANWB Kinderfietsenplan. Na een opknapbeurt zorgen gemeenten en Stichting Leergeld ervoor dat ze terecht komen bij gezinnen die deze fietsen goed kunnen gebruiken. 

Vivianne Heijnen, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat: "We willen dat zoveel mogelijk mensen gaan fietsen, ook de mensen die dat nu niet kunnen betalen. Op jonge leeftijd toegang hebben tot een fiets zorgt ervoor dat je kan meedoen. Het vergroot de zelfstandigheid en is goed voor de gezondheid. Met deze kerstactie willen we zoveel mogelijk fietsen inzamelen voor kinderen in Nederland. Een mooie gedachte deze maand: dat je fiets een nieuw leven krijgt bij een kind die dat goed kan gebruiken."

Sébastiaan Laarman, Manager Impact & Meedoen bij de ANWB: "Ieder kind een fiets is voor de ANWB noodzakelijk, zo kunnen alle kinderen meedoen in de maatschappij. Met een fiets kunnen kinderen zelf naar school fietsen, naar vriendjes of een andere middelbare school uitkiezen. Een fiets vergroot de wereld en zorgt tegelijkertijd er ook voor dat kinderen op een jonge leeftijd leren fietsen en inzicht krijgen in verkeerssituaties."

Gaby van den Biggelaar, Directeur-bestuurder van Stichting Leergeld: "In veel gezinnen is er geen geld voor een goede en passende kinderfiets. Door deze kerstactie hopen we als Stichting Leergeld meer kinderen uit gezinnen met geldzorgen blij te maken met een fiets. Met een fiets kunnen kinderen blijven meedoen met hun leeftijdsgenootjes en naar bijvoorbeeld de sportclub en school gaan."

Arjen Kapteijns, Wethouder Energietransitie, Mobiliteit en Grondstoffen in Den Haag: "De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen in onze stad toegang heeft tot een fiets. Fietsen is gezond, schoon en gemakkelijk. En het houdt onze stad bereikbaar. Daarom zet de gemeente zich ook de komende jaren in om meer mensen toegang te geven tot een fiets. Zo heeft de gemeente zich aangesloten bij de City Deal Fietsen voor Iedereen en heeft in Den Haag het Kinderfietsenplan, dat dit jaar voor de derde keer gehouden is."

Deze actie vloeit voor een deel voort uit de in oktober getekende CityDeal Fietsen voor Iedereen. Daarin spraken gemeenten, bedrijven, maatschappelijke partners en het kabinet af om de krachten te bundelen om meer mensen op de fiets te krijgen. De campagne haakt in op de eerdere publiekscampagne van het ministerie Kort ritje? Da’s zo gefietst.

Eind jaar verwacht Stichting Leergeld 44.000 kinderen van een fiets te hebben voorzien, een toename van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

www.noise.nl

www.rijksoverheid.nl

www.anwb.nl

www.leergeld.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

[Vacancy] Azerion has a position for Key Account Manager Gaming

12-04-2024 | 09:25:00
Azerion is directly looking for a Key Account Manager Gaming

Luxaflex kiest The Cre8ion.Lab als marketingpartner voor internationale samenwerking

12-04-2024 | 09:14:41
Naar verwachting worden in het tweede kwartaal van 2024 de eerste commerciële uitingen naar buiten gebracht.

[Vacancies] Born 05 has a position for a Design Director

12-04-2024 | 09:02:00
Born 05 is is looking for a Design Director -Full-time · Utrecht

[Column] Bas Vlugt: Wakker liggen van 2024

11-04-2024 | 22:28:00
Ik woon al meer dan twintig jaar in Haarlem. Toen wij hier vanuit Amsterdam kwamen wonen, woonde hier in de straat een gepensioneerde man die lithograaf was geweest
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief