Nostalgie stopt met DAB+; Veronica Vintage, Sunlite, Slam! en Sublime blijven op DAB+

Nostalgie stopt met DAB+; Veronica Vintage, Sunlite, Slam! en Sublime blijven op DAB+

Mediahuis heeft de uitzendingen van Nostalgie in Nederland via DAB+ gestaakt. De radiozender zal via internet wel als non-stop radiozender blijven bestaan. 

Sublime, Slam!, Veronica Vintage en Sunlite

Met het teruggaan van vier naar twee landelijke FM-licenties is de DAB+-capaciteit voor Mediahuis ook verminderd. De radiozenders Sublime en Slam!, die hun landelijke FM-frequenties verliezen, blijven landelijk via DAB+ beschikbaar. Daarnaast blijft Mediahuis de themazenders Veronica Vintage en Sunlite via DAB+ uitzenden.

Via verschillende frequenties

Sublime zal net als Sunlite uitzenden op een andere DAB+-frequentie die het bedrijf tot 2033 in handen heeft. Voor Veronica Vintage blijft het bedrijf capaciteit huren bij Mobiele tv Nederland BV (die deze tot augustus 2028 in handen heeft). De verhuur van capaciteit aan Kink, zal per 1 september 2023 wordt gestopt (Kink heeft inmiddels eigen DAB+-capaciteit).

Sinds 16 januari 2023 presenteerde Jan-Paul Grootentraast bij Nostalgie (gevoicetrackte) programma's. Of die blijven is onduidelijk. Wel blijkt Mediahuis terug te zijn gekomen op het eerdere statement van 7 juli 2023 dat Nostalgie alle kansen zou krijgen zich verder te ontwikkelen als DAB+-radiostation. De Nederlandse versie van Nostalgie ging op 1 augustus 2022 van start.

Overnames

In april 2023 nam Mediahuis RadioCorp (100% NL, Slam! en Sunlite) over, gevolgd door Radio Veronica in juli 2023. Alleen Radio Veronica en 100% NL kunnen landelijk op FM blijven uitzenden; Slam! zal wel in de Randstad via FM te beluisteren blijven.

Het merk Nostalgie, dat in handen is van de NRJ Group, is uit Frankrijk afkomstig en wordt in licentie door Mediahuis in Vlaanderen (sinds 2008) en Franstalig België (sinds 1988) gebruikt. Mediahuis heeft 55 procent van de Vlaamse versie in handen die op maandag 28 augustus 2023 zijn naam heeft gewijzigd in Play Nostalgie. Van de Franstalig Belgische versie van Nostalgie bezit Mediahuis 50 procent in een joint venture met NRJ Group.

www.nostalgie.nl

www.mediahuis.com

www.audiohuis.com

www.radiocorp.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Marketing Report Cannes 2024] Rien van Beemen (Mediahuis): Lokale bestedingen zijn cruciaal

19-06-2024 | 14:36:00
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Product Owner subscriptions

18-06-2024 | 08:35:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Product Owner subscriptions

Metro bestaat 25 jaar en lanceert tagline: Waar verhalen nieuws maken

17-06-2024 | 10:29:00
Metro viert het 25-jarig bestaan met (jubileum)verhalen, winacties én de lancering van de tagline: Waar verhalen nieuws maken ’.

[RAW Countdown to Cannes] Max Hochstenbach, Mediahuis

15-06-2024 | 07:00:00
RAW komt ook dit jaar met een mooie delegatie naar Cannes. Iedere dag stellen mensen uit de delegatie zich voor. 

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.