Marketing Report
NPO benoemt Charelle Akihary-Lammers (Publiek en Marketing) en Ezra Eema (Strategie) in directie nieuws

NPO benoemt Charelle Akihary-Lammers (Publiek en Marketing) en Ezra Eema (Strategie) in directie

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft zijn directie uitgebreid. Hiertoe zijn Charelle Akihary-Lammers per 1 mei 2023 en Ezra Eeman per 1 juni 2023 door de leden van de NPO-Raad van Bestuur Frederieke Leeflang en Paul Doop benoemd tot respectievelijk directeur Publiek & Marketing en directeur Strategie.

Directie

Jurre Bosman, directeur Audio was de afgelopen periode interim directeur Publiek & Marketing nadat Nico Rijkhoff na ruim 4 jaar in het najaar van 2022 de NPO verliet (officieel volgens zijn LinkedIn in december 2022). De directiefunctie Strategie is een gecreëerde positie.

De Raad van Bestuur is met het vertrek van Martijn van Dam in oktober 2022 ingeperkt tot twee leden. De directie van de NPO is echter met de komst van de twee benoemden uitgebreid tot 7 directieleden: Jurre Bosman (Audio), Mark Minkman (Financiën), Remco van Leen (Video, interim), Willem Roskam (Technologie & Operations) en Jojanneke Doorn (HR en Video interim) zijn de huidige directieleden.

De directeur Video Frans Klein is hangende een onderzoek niet actief en wordt waargenomen door Remco van Leen en Jojanneke Doorn. 

Charelle Akihary-Lammers

Charelle Akihary-Lammers is sinds januari 2021 Head of Marketing Strategy bij het bouwbedrijf Heijmans. Zij is ook voorzitter van het bestuur van het Platform Innovatie in Marketing (PIM) en was tot vorig jaar ook jurylid van de brancheprijzen ESPRIX en SAN. Tot 2020 was zij ruim 4 jaar werkzaam voor Danone. In 2006 was zij 6 maanden werkzaam voor de VARA als digital media Content Producer.

Frederieke Leeflang: “Met haar marketingervaring op onder meer het gebied van transformatie, innovatie en technologie verwacht ik dat Charelle Akihary-Lammers veel waarde toe zal voegen aan een toekomstbestendige en breed gewaardeerde publieke omroep.”

Charelle Akihary-Lammers: “De NPO heeft met zijn maatschappelijke opdracht een unieke en waardevolle plek in onze maatschappij. Ik hecht veel waarde aan co-creatie en innoveren. De publieke omroep is de plek om betekenisvolle impact te maken met marketing, met aandacht voor wat er in de samenleving speelt. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met de collega’s van NPO en de omroepen te werken aan de impact van deze bijzondere organisatie.”

Ezra Eeman

Ezra Eeman is sinds mei 2021 Digital Change Director News bij de Mediahuis Groep in Antwerpen. Daarnaast is hij sinds september 2022 NPA Mentor bij News Product Alliance alsmede Board Member Digital Growth Council van Lensing Media, lid van de Raad van Toezicht van Muntpunt en lid van de adviesraad van Future Media Hubs. Hij was tot mei 2021 werkzaam voor de EBU, de Europese organisatie van publieke omroepen op het gebied van digitale transformatie. Ezra Eeman heeft ook bijna 10,5 jaar voor DPG Media (destijds VMMa, VTM) gewerkt als tv-journalist. Ezra Eeman is uit België afkomstig.

Frederieke Leeflang, voorzitter van de NPO-Raad van Bestuur: “Om als publieke omroep relevant, herkenbaar en vindbaar te blijven voor alle Nederlanders in een snel veranderende en digitaliserende samenleving, is een stevige rol voor strategie en innovatie binnen de NPO van groot belang. Daarom hebben wij besloten om te kiezen voor een directeursfunctie voor deze belangrijke positie. Met meer dan 20 jaar ervaring in de media, innovatie en journalistiek verwachten wij dat Ezra Eeman grote waarde toe kan voegen aan de publieke omroep.”

Ezra Eeman: “De veranderingen in het medialandschap en in het mediagebruik gaan razendsnel en het is cruciaal dat de publieke omroep mee evolueert. Uiteindelijk is de vraag: hoe blijf je relevant en zichtbaar in een steeds breder veld van platformen en kanalen? Ik kijk er erg naar uit om dat vraagstuk samen met collega’s van NPO en de omroepen vast te pakken en te bouwen aan een wendbare en toekomstgerichte publieke omroep.”

Credits foto Charelle Akihary: NPO/Michel Schnater.

www.npo.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief