Marketing Report
NPO Radio 2 Soul & Jazz wijzigt naam in NPO Soul & Jazz nieuws

NPO Radio 2 Soul & Jazz wijzigt naam in NPO Soul & Jazz

De NPO heeft de naam van zijn non-stop soul & jazz-zender gewijzigd van NPO Radio 2 Soul & Jazz naar NPO Soul & Jazz. De radiozender is per februari 2022 een non-stop muziekzender geworden, maar zond daarvoor enkele gepresenteerde programma's uit waarvan de meeste in 2019 stopten. 

Het kanaal ging op 1 januari 2016 van start als opvolger van het stopgezette NPO Radio 6, dat van 1 januari 2009 tot 1 januari 2016 als volwaardige soul- en jazzradiozender door het leven ging, maar door bezuinigingen en keuzes die de NPO destijds maakte, verdween. Jazzmuziek is overigens in 2006 verdwenen van het toenmalige Radio 4 (thans NPO Klassiek). Een aantal vertegenwoordigers in de muzieksector pleit voor een terugkeer van jazz bij NPO Klassiek.

In antwoord op Kamervragen stelde staatssecretaris Gunay Uslu dat het niet aan haar is, maar aan de NPO en de omroepen om invulling te geven aan de programmering, waarbij ze aangaf dat het themakanaal NPO Soul & Jazz een grote variëteit aan soul, jazz en wereldmuziek te horen is. Daarbij meldde de staatssecretaris ook dat er gepresenteerde programma's zouden zijn, maar die zijn er niet.

Presentatie?

Marcel Frost, senior woordvoerder bij de NPO, zegt desgevraagd dat de presentatie van de zender nu iets duidelijker is als een op zichzelf staand kanaal dat een eigen publiek bedient. Op de vraag of er weer gepresenteerde programma's bij NPO Soul & Jazz te horen zullen zijn, wil de NPO-woordvoerder desgevraagd niet ingaan. NMO maakt de afzonderlijke luistercijfers van NPO Soul & Jazz niet openbaar.

NPO Soul & Jazz is via internet, DAB+, digitale kabel, IPTV, een mobiele app en DVB-T2 te beluisteren. In feite concurreert de zender met de commerciële Mediahuis-zender Sublime die tot 31 augustus 2023 is verzekerd van landelijke FM/DAB+-distributie met soul, jazz en funky muziek. Het FM/DAB+-kavel is inmiddels geveild als ongeclausuleerd kavel. Op 1 september 2023 verdwijnt Sublime van FM om (net als NPO Soul & Jazz) uitsluitend via DAB+ en internet door te gaan.

www.nposoulenjazz.nl

www.npo.nl

Lees ook:

[DutchMedia Podcast] over DPG Media, Mediahuis, JUKE, piraterij (BREIN), Viaplay TV en politieke NPO-discussies

12-04-2024 | 15:00:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

Radio4all wordt per 24 april Yoursafe Radio

12-04-2024 | 14:43:00
Radio4all, het radiostation van Joost Zuurbier onder leiding van Creative Director Giel Beelen zal per 24 april doorgaan als Yoursafe Radio met als ondertitel Where you can be who you want to be

ARA Creative Agency ontwikkelt vervolgcampagne De Hypotheker

12-04-2024 | 08:43:00
De Hypotheker introduceert na jaren per 15 april weer een massamediale campagne. Natuurlijk met het thema Jazeker

16 april 2024 | Marketing Report Radio: Dorkas Koenen | Gabriela Nouws | Robert Heijmans | Jeroen Goeman Borgesius

11-04-2024 | 20:41:00
16 april 2024 | Marketing Report Radio: Dorkas Koenen | Gabriela Nouws | Robert Heijmans | Jeroen Goeman Borgesius

Open Now maakt campagne voor ARAG

10-04-2024 | 10:21:16
Een juridisch conflict leidt tot hoge mate van onzekerheid en stress. In psychologische termen: het verliezen van het gevoel van controle

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief