NPO verhuist vrijdagse late night talkshow naar NPO2

NPO verhuist vrijdagse late night talkshow naar NPO2

De NPO verhuist de vrijdagse late night talkshow naar NPO2. Sven Kockelmann zal de Politieke Vrijdag die thans nog onder de noemer van Op1 wordt gemaakt vanaf het najaar op NPO2 maken. Thomas van Groningen zal daarbij meeverhuizen als side-kick. Op NPO1 zullen op vrijdagavond voortaan komische dramaseries te zien zijn.

Vanaf 2025 zal op zatedragavond een EO-interviewprogramma te zien zijn op NPO2 met Thijs van den Brink. Dit programma zal vanaf het najaar op zondagochtend op NPO1 worden uitgezonden.

Eva Jinek zal per september van maandag tot en met donderdag voor AVROTROS het 19:00 uur slot invullen met een talkshow. Carrie tne Napel zal voor Omroep MAX een talkshow maken die wel gaat over de actualiteit, maar niet over politiek.

De talkshow Sophie & Jeroen (BNNVARA) met afwisselend Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw is vanaf september 2024 van maandag tot en met donderdag te zien op de late avond van NPO 1.

Jojanneke Doorn, Directeur Video bij de NPO: “De Politieke Vrijdag van Sven Kockelmann, met als vaste side-kick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO2 als zender voor verdiepende journalistiek. Beide programma’s sluiten op NPO2 straks goed aan op Nieuwsuur (NTR/NOS). Samen met de nieuwe programma’s van Eva Jinek, Sophie Hilbrand & Jeroen Pauw en Carrie ten Napel bieden we onze kijkers een breed en gevarieerd talkshowpakket. ”

Op vrijdagavonden zal onder meer de komische dramaserie Ten minste houdbaar tot (AVROTROS), een serie rond Dolly Parton (van Ilse DeLange en Frank Evenblij, Omroep MAX), Waar doen ze het van? (EO) en MAX PubQuiz te zien zijn.

Of en waar talkshowhosts als Charles Groenhuijsen, Jort Kelder en Fidan Ekiz te zien zijn na 13 juni 2024 als Op1 stopt, is nog onbekend.

www.npo.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[DutchMedia Podcast]: uitgebreid gesprek met Thijs Muller van Havas Media

20-07-2024 | 14:32:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

NPO FunX vernieuwt vormgeving en slogan

13-07-2024 | 15:52:00
NPO FunX heeft zijn vormgeving, logo en slogan vernieuwd, De slogan van het radiostation is voortaan Your city, Your sound

NPO kreeg in 2023 circa 100 miljoen euro meer belastinggeld: NPO kost meer dan 1 miljard euro

26-06-2024 | 13:28:24
De NPO kreeg in 2023 99 miljoen euro meer aan belastinggeld dan 2022.  Van overheidswege werd 992,7 miljoen euro overgemaakt (174,5 miljoen kwam vanuit de Ster)

Eppo Bruins krijgt als minister dossier NPO; demissionair D66-staatssecretaris waarschuwt

26-06-2024 | 13:26:00
Demissionair D66-staatssecretaris Fleur Gräper-Van Koolwijk waarschuwt de Tweede Kamer in haar laatste brief over de NPO om de huidige concessie niet tot 1 januari 2028 te verlengen, maar het liefst tot 1 januari 2029

[DutchMedia Podcast] Mandy van der Wal over Cannes Lions, DPG Media/RTL Nederland en meer

24-06-2024 | 00:51:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.