Marketing Report
Nuon is voortaan Vattenfall

Nuon is voortaan Vattenfall

Vattenfall heeft het merk Nuon definitief vervangen. Dit heeft het energiebedrijf bekendgemaakt. De Nederlandse dochter van het Zweedse Vattenfall heeft nu dezelfde merknaam.

Nuon ontstond in 1994 na een fusie van de Provinciaal Gelderse Energie Maatschappij, het Provinciaal Energie Bedrijf Friesland, de Zuid-Gelderse Nutsbedrijven en de Veluwse Nutsbedrijven. In 1999 ging het samen met Energie Noord-West (voorheen PEN/GEB Amsterdam), EWR Rijnland en Gamog, waarmee het een grote speler was geworden. In 2008 splitsten de netten zich af van Nuon onder de naam Liander/Alliander en bleef het bedrijf in Nederlandse overheidshanden. In 2012 werd het Zweedse Vattenfall volledig eigenaar van Nuon nadat de Nederlandse overheden het hadden verkocht. Vattenfall is in handen van de Zweedse staat. De onderneming koos er echter voor de naam Nuon nog zeven jaar te behouden. In oktober 2018 werd bekend dat de naam Nuon zou verdwijnen met een lange overgangstermijn waaraan op 7 oktober 2019 een einde kwam.

RWE, van 2009 tot september 2019 eigenaar van Essent, heeft het bedrijf wel de naam Essent laten behouden. Sinds kort is Essent eigendom van E.ON. Het andere grote traditionele energiebedrijf Eneco, dat als enige nog in overheidshanden is, zal eind dit jaar worden verkocht.

Cindy Kroon, directeur Klanten Vattenfall Nederland: "Door de jaren heen hebben we het belang van duurzaamheid in de hoofden van onze klanten zien groeien. Steeds meer klanten kiezen voor groene stroom, maar de meeste van hen zijn niet dagelijks met hun energie bezig en willen bovendien niet extra betalen voor duurzaamheid, of hun huizen verbouwen. Wij leggen de verantwoordelijkheid om hier stappen in te zetten dan ook in eerste instantie bij onszelf. Met Vattenfall hebben we hier een sterke ambitie: we investeren en innoveren, maar zorgen tegelijkertijd ook dat de klant op zijn vertrouwde service kan blijven rekenen. Wij kunnen straks, onder andere met ons windpark Hollandse Kust Zuid, ál onze klanten duurzame stroom uit Nederland leveren."

Peter Smink, CEO Vattenfall Nederland: “Het is heel bijzonder om één generatie na het ontstaan van het merk Nuon nu als Vattenfall verder te kunnen bouwen aan een fossielvrij leven. Ik ben er trots op dat dit geen loze belofte is, maar iets waar we de afgelopen 25 jaar  als Nuon al grote stappen in hebben gezet. Denk bijvoorbeeld aan de opening van windpark Alexia in Zeewolde door prinses Beatrix - daar namen we in 2013 al 36 windmolens in gebruik, goed voor energie voor 88.000 huishoudens. Of het Zoneiland Almere dat we in 2010 openden. Dat is nog steeds in gebruik en levert warm water voor zo’n 1 miljoen douchebeurten per jaar. En kijk naar de waterstofplannen voor onze Magnum-centrale in de Eemshaven en de zonneparken die we bij onze centrales plaatsen.”

www.vattenfall.com


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.