Marketing Report
[Onderzoek] De Markteffect Concepttest voor HG Afvoerreiniger nieuws

[Onderzoek] De Markteffect Concepttest voor HG Afvoerreiniger

HG is specialist in het ontwikkelen van reinigings- en onderhoudsproducten. Ze lanceren ieder jaar 10 tot 20 nieuwe producten. Door het pre-testen van deze concepten weten ze welke producten het beste zijn om de markt mee op te gaan en welke de meeste potentie hebben om te slagen. 

De aanpak

Voor het pre-testen van de nog niet gelanceerde producten heeft Markteffect de oplossing: de Markteffect Concepttest. Een concepttest is een snelle, effectieve en efficiënte manier om inzicht te krijgen in de potentie van een product, in dit geval de potentie van de nieuwe producten van HG. Tijdens dit onderzoek zijn de producten met het productidee en productafbeelding voorgelegd aan de consument. Hierin wordt er gevraagd naar de drivers & barriers. Naast een inhoudelijk rapport over het concept, wordt de potentie samengevat in één cijfer: de Markteffect Performance Index. Op basis van deze index kan, met behulp van de achterliggende benchmark, worden bepaald hoe groot de daadwerkelijke potentie van het product is. Een waardevolle manier voor HG om direct te zien hoe men erop reageert, hoe men het product beoordeelt en of het interessant is voor HG om het product daadwerkelijk te lanceren.

Daarnaast verkrijgt HG inzicht, middels de Markteffect Koopindex, binnen welke prijsrange de afvoerreiniger sticks in de markt kunnen worden gezet. Dit kan ervoor zorgen, dat er een hogere koopbereidheid ontstaat en dat men een succesvolle introductie kan verwachten. Je wilt er immers voor zorgen dat het product niet te duur, maar ook zeker niet te goedkoop in de markt gepositioneerd wordt.

Resultaten

De Concepttest geeft inzicht in de acceptatie van de consument over de afvoerreiniger sticks, en die is positief! De HG Afvoerreiniger worden door consumenten geassocieerd met effectief, gebruiks- en milieuvriendelijk en gezien als een betrouwbaar en geloofwaardig product. De verschillende beoordelingen op de diverse aspecten van het product zijn opgeleverd in een rapport, waardoor HG zowel op aspect- als totaalniveau kan zien waar er nog kansen liggen. De positieve associatie zorgt voor een interne zekerheid bij HG om door te gaan met de lancering van de afvoerreinigerssticks.

Middels het onderzoek heeft HG de afvoerreiniger sticks succesvol weten te lanceren. De prijsrange heeft HG geholpen om een succesvolle prijsstrategie te ontwikkelen.

Bregtje van Aalten, Marketing Director HG International: "Elk onderzoek vanuit Markteffect brengt ons meer begrip van de doelgroep. Niet alleen vanuit de data maar juist ook door de interpretatie van de gegevens goed met Markteffect te bespreken. Deze waardevolle inzichten stellen ons in staat om innovatie concepten nog scherper en beter in de markt te zetten."

www.markteffect.nl

 

Lees ook:

[SHOWREEL!] Markteffect

24-09-2023 | 21:56:00
Onderzoeksbureaus Markteffect en DirectResearch vormen samen de ME Research Group. Een groep waarvan beide bureaus uit hetzelfde hout gesneden zijn, hetzelfde DNA hebben en hetzelfde doel nastreven: inhoudelijk het allerbeste product leveren. Het mooie van twee bureaus binnen één groep is dat ieder haar eigen specialiteiten heeft

[Stages] DirectResearch zoekt een Stagiair(e) Marktonderzoek

14-08-2023 | 11:20:00
DirectResearch is per direct op zoek naar Stagiair(e) Marktonderzoek

[Stages] Markteffect zoekt een Stagiair(e) Commercie

14-08-2023 | 11:04:00
Markteffect is per direct op zoek naar Stagiair(e) Commercie

[Stages] Markteffect zoekt een Stagiair(e) Marktonderzoek

14-08-2023 | 10:52:00
Markteffect is per direct op zoek naar Stagiair(e) Marktonderzoek

[Vacatures] Markteffect zoekt een Commercieel Projectmanager Online

09-08-2023 | 09:06:00
Markteffect is per direct op zoek naar een Commercieel Projectmanager Online

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.