[Onderzoek] Deployteq: inflatie heeft geen invloed op marketingbudgetten

[Onderzoek] Deployteq: inflatie heeft geen invloed op marketingbudgetten

Het jaar 2023 wordt volgens het e-mail benchmark onderzoek van Deployteq (voorheen Team ITG) één van de meest lucratieve jaren voor bedrijven, omdat marketeers groei en veerkracht voorspellen terwijl de wereldwijde inflatie afneemt.

Uit het jaarlijkse onderzoek onder ruim 100 marketeers blijkt dat 80 procent van de respondenten in diverse branches, waaronder Travel, Retail & E-commerce en Bureaus, niet verwacht dat de wereldwijde inflatiecrisis hun marketingbudgetten zal beïnvloeden.

Nu Europa in de eerste dagen van 2023 met moeite een wereldwijde recessie weet te voorkomen en techgiganten als Microsoft en LinkedIn een nieuwe ontslagronde aankondigen, zou je verwachten dat zowel bedrijven als marketeers de budgetten strakker in de hand houden.

Positieve vooruitzichten

Echter, waar 2023 financieel gezien een tikkeltje somber begon, voorspelt de Europese Commissie inmiddels groei voor heel Europa. De vooruitzichten beginnen dus langzaamaan weer aan de positievere kant te raken.

In het jaarlijkse onderzoek van Deployteq komen actuele thema’s in de online marketingwereld aan de orde. Het onderzoek wijst uit wat de voorspelde trends en uitdagingen voor het komende jaar zijn op het gebied van omnichannel marketing, en neemt tevens belangrijke zakelijke factoren zoals budgetten en marketingstrategieën mee.

Uit het onderzoek van dit jaar blijkt dat geen van de respondenten verwacht dat het huidige financiële klimaat impact heeft op hun budgetten voor digitale of e-mailmarketing.

Niet alleen verwacht niemand negatieve invloed op het budget, maar meer dan een derde van de respondenten voorspelt zelfs dat hun e-mailmarketingbudgetten gaan groeien (37 procent). Veel respondenten geven voor 2023 aan een totaal marketingbudget van meer dan 250.000 euro te hebben (30 procent). Daarmee is dit het meest lucratieve jaar voor marketeers sinds het begin van de dit marktonderzoek in 2008 en blijven budgetten ondanks de inflatiecrisis dus groeien.

De 20e editie van het E-mail Benchmark is hier te downloaden.

www.deployteq.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.