Onderzoek MedApp: Grote bereidheid om overheid te helpen in strijd tegen coronavirus door gebruik apps

Onderzoek MedApp: Grote bereidheid om overheid te helpen in strijd tegen coronavirus door gebruik apps

Na de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van dinsdag 7 april is MedApp een onderzoek gestart onder zijn 20.000 van de 95.000 app-gebruikers. Van de 4000 respondenten maakt 79 procent zich zorgen om het coronavirus. Ruim 95 procent van de respondenten geeft aan de overheid wel (66,1%) of misschien (29,5%) te willen helpen in de strijd tegen het coronavirus met behulp van een app. De meesten zouden dit willen doen door het doorgeven van symptomen.

MedApp is vijf jaar actief met een app voor chronisch zieken. Met deze app kunnen gebruikers klachten bijhouden. Zo kan ook Covid-19 in beeld worden gebracht. Op geaggregeerd niveau kan MedApp daarnaast accurate en bruikbare inzichten geven voor heel Nederland. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met de TU Eindhoven.

De algoritmes op basis van geaggregeerde data kunnen bijvoorbeeld door het ministerie van VWS worden gebruikt voor het monitoren van de ontwikkeling van Covid-19 in Nederland, tot op wijkniveau en het bepalen en voorspellen waar capaciteit nodig gaat zijn, zowel voor testen als voor (ziekenhuis)zorg.

De app kan ook worden ingezet om gebruikers op basis van individuele klachten snel en efficiënt persoonlijk advies te geven.

Sinds 2015 maken dagelijks tienduizenden mensen gebruik van MedApp, ter ondersteuning van hun medicijninname en het bijhouden van symptomatische klachten. Dit zijn vaak mensen met een chronische aandoening. MedApp is ervaren in het zorgvuldig omgaan met hun privacygevoelige, uiterst persoonlijke informatie.

Pit Janssen, CEO van MedApp: "Ons onderzoek laat zien dat mensen de overheid graag willen helpen met onze app. Onze app is bewezen veilig en voldoet aan alle privacyrichtlijnen. We kunnen snel opschalen en zo chronisch en niet-chronisch zieken hun klachten laten bijhouden en daarmee een continu beeld geven van het verloop van Covid-19.”

Over het onderzoek

Medapp heeft in de periode 8 tot en met 10 april 2020 onderzoek gedaan. 20.000 gebruikers van MedApp hebben een vragenlijst ontvangen. 3979 respondenten hebben de vragenlijst ingevuld.

Over MedApp

MedApp is een Nederlands platform dat medicijngebruik gemakkelijker maakt. MedApp biedt onder andere een gratis app met medicijnwekkers, klachtenregistratie en bestelfunctie. Via de Apotheekservice kunnen medicijngebruikers gemakkelijk medicijnen bestellen en gratis thuis geleverd krijgen. Alles op een innovatieve, veilige manier en op basis van uitgebreide kennis van medicijnen.

medapp.nu

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.