Marketing Report
Onderzoek: Nederlanders vinden parkeerkosten te hoog nieuws

Onderzoek: Nederlanders vinden parkeerkosten te hoog

Automobilisten willen best parkeren in garages, want er is onder andere meer parkeergelegenheid en het bespaart tijd. De kosten van het parkeren in garages wordt echter als een grote drempel ervaren.

Binnensteden worden steeds meer autoluw gemaakt, waardoor het steeds moeilijker wordt om met de auto de stad in te komen. EasyPark formerly Parkmobile, onderdeel van de EasyPark Group, ziet dat dit leidt tot een groeiend aantal parkeergarages in en rond steden, waar steeds meer auto's een plek moeten vinden in plaats van op straat.

EasyPark formerly Parkmobile liet het onderzoek doen door onafhankelijk onderzoeksbureau Norstat onder een representatieve steekproef Nederlandse consumenten om het sentiment te peilen rond de steeds grotere parkeerdruk en de consequenties die daaraan worden verbonden.

Veilig betalen en beter straatbeeld

Hoewel garages meestal nog ver weg van de plaats van bestemming liggen (71 procent) ziet men wel een aantal voordelen. Het grootste voordeel van parkeergarages ten opzichte van parkeren op straat is met name de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Er is bijna altijd wel plek om te parkeren (51 procent).

Parkeerkosten buitenproportioneel

Slechts 27 procent van de respondenten vindt dat het verhogen van parkeertarieven en het uitbreiden van betaald-parkeren zones bijdragen aan het leefbaarder maken van de stad. De kosten voor parkeren worden door 83 procent zelfs als buitenproportioneel ervaren.

Jessica Vennik, woordvoerder EasyPark Nederland: “Vooral parkeergarages worden als duur gepercipieerd. Uit het onderzoek blijkt echter dat 66 procent aangeeft vaker gebruik te willen maken van parkeergarages als de prijzen lager zijn. Parkeergarages hebben op dit punt een communicatieprobleem. Gemeenten en bedrijven zouden inwoners en bezoekers van steden dus beter moeten voorlichten over parkeertarieven.”

www.easyparkformerlyparkmobile.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook: 

[The List] Counter Collective

02-04-2024 | 12:20:17
Wij zijn verhalen­makers. We maken verhalen, we vertellen verhalen en we verspreiden verhalen. Verhalen die raken, beïnvloeden en aanzetten tot actie

SaaS fintech Circula schaalt directieteam op

20-03-2024 | 06:00:00
Het team wordt aangevuld met Alistair Newman als CRO, Johannes Kochs als CFO, Niko Thielsch als VP Sales en VP Marketing is Etienne Echinard.

Counter organiseert taalfeestje voor Combiwel voor Kinderen

21-02-2024 | 10:50:00
Een taalachterstand in de kleuterklas haal je zelden meer in, dit heeft negatieve gevolgen voor de langere termijn.

CDDN lanceert VerifyMe om consumenten online te kunnen verifiëren, registreren en monitoren

20-12-2023 | 11:32:11
Om frauduleuze praktijken te voorkomen en wanbetalers in een vroeg stadium te identificeren en te weren, lanceert CDDN nu VerifyMe.

Verlichting vergroot gevoel van veiligheid in parkeergarages

27-10-2023 | 08:52:00
Nederlandse parkeergarages zijn veelal goed verlicht en dat zorgt ervoor dat een groot deel van de Nederlanders zich veilig voelt. 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief