Open Now ontwikkelt campagne Voedingscentrum om gezond eetgedrag te stimuleren

Open Now ontwikkelt campagne Voedingscentrum om gezond eetgedrag te stimuleren

Open Now ontwikkelde een campagne voor het Voedingscentrum om vanuit het project Gezond Starten en Opgroeien gezond eetgedrag aan te leren en te stimuleren. 

Handvatten voor gezonde opvoeding

Het ontbreekt ouders soms aan voldoende kennis over gezonde voeding en de (opvoed)vaardigheden die nodig zijn om hun kinderen een goede start te geven. Om (aanstaande) ouders te ondersteunen in de gezonde opvoeding van hun kind(eren) heeft het Voedingscentrum hulpmiddelen en tools ter beschikking op dewebsite en in de app ZwangerHap.

Ook blijken ouders zich niet altijd bewust van de invloed die zij hebben op de ontwikkeling van de eetgewoontes van hun kind en weten ze niet dat én hoe het Voedingscentrum hen kan ondersteunen bij het gezond laten opgroeien van hun kind. Naast informatie over gezonde voeding biedt het Voedingscentrum ook veel handvatten voor gezonde opvoeding, daarom richt deze campagne zich op het in de etalage plaatsen van beide soorten informatie.

De bestekfamilie

De campagne brengt bestaande materialen en informatie bij (aanstaande) ouders onder de aandacht aan de hand van veel voorkomende vragen van ouders met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Dit onderscheid is gemaakt omdat er andere vragen en bijbehorende antwoorden relevant zijn bij een (ongeboren) baby dan een kind van 8 jaar.

Het narratief met de bestekfamilie zorgt voor herkenning bij de doelgroep en het normaliseren van vragen met betrekking tot gezonde (op)voeding voor je kind. Door de bestekjes de vraag te laten stellen, zijn zij de boodschapper en ondermijnen we eventuele reactance en een belerende toon.

Credits:

Bureau & Creatie: Open Now | Fotografie & Productie: Chuck Studios | Mediabureau: Initiative Media | Verantwoordelijke bij Voedingscentrum: Janoeke Pauw & Marthe Huigens

www.opennow.nl

www.initiative.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.