Marketing Report
Open Now ontwikkelt vervolg op Eén tegen Eenzaamheid-campagne nieuws

Open Now ontwikkelt vervolg op Eén tegen Eenzaamheid-campagne

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport lanceert het vervolg op de bekroonde campagne van Eén tegen Eenzaamheid. De door Open Now ontwikkelde campagne kwam tot stand door een intensieve samenwerking van gedragswetenschappers, creatieven en onderzoekers en deskundigen van het ministerie.

Er wordt voortgebouwd op de gedragsinzichten en het creatieve concept uit de eerste campagne: het kleine gebaar staat weer centraal.

Lukas van de Ven, creatief directeur bij Open Now: “Naast de twee scenario’s (splitscreen) hebben we nu ook twee versies per tv-commercia, vanuit twee perspectieven gefilmd. Eén vanuit de omstander en de de andere vanuit de eenzame persoon. De kleine stap vanuit beiden, maakt het verschil voor de eenzame persoon.”

Liselotte Vink, managing director bij Open Now: “Iets doen voor iemand of zelf een stap zetten is vaak niet gemakkelijk, het onderwerp is omgeven door stigma’s, gevoelens van schaamte en andere psychologische drempels.”

Eenzaamheid heeft vele gezichten

Gebeurtenissen in je leven, zoals verhuizen, scheiden of het verlies van je partner, kunnen ervoor zorgen dat je gevoelens van eenzaamheid ervaart. Om deze gevoelens te verminderen kunnen omstanders een klein gebaar maken om te helpen deze gevoelens te verminderen.

In deze vervolgcampagne is er echter nog een ander perspectief, dat eerder niet werd belicht: De persoon met eenzaamheidsgevoelens kan soms ook zelf een kleine stap zetten, om deze gevoelens te verminderen. Hiervoor ontwikkelde Open Now een bijzonder activatie-idee: een billboard langs fietspaden roept fietsers op te bellen met hun fietsbel wanneer ze gevoelens van eenzaamheid herkennen. Met die mensen is ter plekke in gesprek gegaan. Dit leverde heel impactvolle interviews op, met mensen van wie je in eerste instantie niet zou verwachten dat gevoelens van eenzaamheid een rol spelen in hun leven.

De multimediale campagne start vlak voor de Week tegen Eénzaamheid die woensdag 27 september begint.

Credits:

Bureau: Concept & strategie Open Now (onderdeel van DOT, het samenwerkingsverband van D&B, Open Now en TBWA\) | Productiemaatschappij TVC: Hazazah (regie: Jacobine van Hellemond) | Productie Tring film: FJ Films (regie: Fabian Fraikin) | Sound: Public Audio | Postproductie: De Grot | Media: Initiative | PR: HVDM | Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport/Pien Breukink & Dennis Cohen

www.opennow.nl

Lees ook:

[Interview] Lukas van de Ven: Open Now kan elke stap die we zetten wetenschappelijk onderbouwen

01-12-2023 | 08:54:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews

Open Now vernieuwt campagne ONVZ

13-11-2023 | 11:22:00
ONVZ en Open Now startten twee jaar geleden met een aangescherpte positionering en nieuwe campagne die de kwaliteit en marktpositie van ONVZ onderstreept.

Open Now ontwikkelt campagne Buitenlandse Zaken & Douane

24-10-2023 | 09:52:00
DOT (D&B, Open Now, TBWA) maken reizigers bekend met advies en regels rondom reizen op Nederlandwereldwijd.nl en in de Reisapp

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

[Interview De Belofte 2023] Maud van Hecke: Kijk niet vanuit jezelf, maar vanuit je doelgroep naar een boodschap

06-09-2023 | 09:06:38
Maud van Hecke is Applied Behavioral Scientist bij Open Now. Zij is genomineerd voor De Belofte 2023. We spreken haar.

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.