Marketing Report
Open Now, TBWA en D&B ontwikkelen pensioencampagne Rijksoverheid nieuws

Open Now, TBWA en D&B ontwikkelen pensioencampagne Rijksoverheid

Open Now, D&B en TBWA (DOT) hebben een campagne ontwikkeld voor het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid om de gewijzigde regels voor pensioenen onder de aandacht van de Nederlandse burgers te krijgen. Dit aangezien er per 1 juli 2023 andere regels zijn gaan gelden.

Na een gedragsanalyse kwamen de bureaus tot de conclusie dat hier een campagne met een sterk voorlichtend karakter, de beste aanpak is. Een campagne die mensen in kleine stappen meeneemt in een groter verhaal.

Maud van Hecke, gedragswetenschapper bij Open Now: “Nederlanders vinden nieuwe regels voor pensioen spannend. Als het gaat om deze belangrijke pijler van bestaanszekerheid is er juist behoefte aan rust, zekerheid en betrouwbaarheid. Daarom richt de campagne zicht juist op het bieden van informatie in de meest basale vorm. “We willen op een neutrale manier en met eenvoudig taalgebruik vertrouwen wekken. We streven naar dat men concludeert dat er goed voor ons pensioen wordt gezorgd. Nu en ook voor de generaties in de toekomst”.

Stefan Wink, coördinerend communicatieadviseur bij het ministerie van SZW: “Wij vonden het belangrijk en bijzonder om met een brede groep van werkgevers, werknemers en pensioenuitvoerders de campagne samen te ontwikkelen. De inzichten van partijen die dagelijks met Nederlanders over pensioenen communiceren hebben geleid tot een gezamenlijke missie om in kant en klare taal over pensioenen en de nieuwe regels te hebben.”

De belofte Pensioenduidelijkheid staat centraal in de voorlichtingscampagne die per 21 augustus 2023 is gestart op televisie, radio en de socialmediakanalen. Dit is de eerste fase van een campagne die gedurende de transitie van het pensioenstelsel zal lopen.

Op 30 mei 2023 werd – toen de regering nog missonair was – door de Eerste Kamer de wet Toekomst Pensioenen aangenomen op voorstel van (inmiddels) demissionair minister Carola Schouten (ChristenUnie) die de basis vormt van de wijzigingen voor de komende 15 jaar.

Credits:

Bureau: Open Now (DOT) | Producer: Sandra Burger | Productiemaatschappij: hazazah | Regie: Tessa Luise Pope | Editor: Fatih Tura |  Sound: Public Audio & Posta | Grading/online: De Grot | Verantwoordelijk bij Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid: Stefan Wink en Dennis van Steijn

www.opennow.nl

www.pensioenduidelijkheid.nl

www.rijksoverheid.nl

 

Lees ook:

Open Now vernieuwt campagne ONVZ

13-11-2023 | 11:22:00
ONVZ en Open Now startten twee jaar geleden met een aangescherpte positionering en nieuwe campagne die de kwaliteit en marktpositie van ONVZ onderstreept.

Open Now ontwikkelt campagne Buitenlandse Zaken & Douane

24-10-2023 | 09:52:00
DOT (D&B, Open Now, TBWA) maken reizigers bekend met advies en regels rondom reizen op Nederlandwereldwijd.nl en in de Reisapp

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Open Now ontwikkelt vervolg op Eén tegen Eenzaamheid-campagne

26-09-2023 | 13:29:00
Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport lanceert het vervolg op de bekroonde campagne van Eén tegen Eenzaamheid. De door Open Now ontwikkelde campagne kwam tot stand door een intensieve samenwerking van gedragswetenschappers, creatieven en onderzoekers en deskundigen van het ministerie.

[Interview De Belofte 2023] Maud van Hecke: Kijk niet vanuit jezelf, maar vanuit je doelgroep naar een boodschap

06-09-2023 | 09:06:38
Maud van Hecke is Applied Behavioral Scientist bij Open Now. Zij is genomineerd voor De Belofte 2023. We spreken haar.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.