Marketing Report
Outbrain komt met Qualityrating om gepersonaliseerde feedervaringen te verbeteren

Outbrain komt met Qualityrating om gepersonaliseerde feedervaringen te verbeteren

Outbrain, een aanbevelingsplatform voor het open web, heeft QualityRating gelanceerd om gepersonaliseerde feedervaringen te verbeteren.

QualityRating zal meegenomen worden in het bestaande algoritme van Outbrain om de gepersonaliseerde feedervaringen, die de ontdekking van content stimuleren, te verbeteren. Ontdekkingfeeds bereiken meer dan 1 miljard gebruikers die content consumeren op meer dan 7000 websites, apps en apparaten die Outbrain ondersteunt.

Met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning zal elke advertentie een realtime kwaliteitsbeoordelingsproces doorlopen. Deze beoordeling zal vervolgens gebruikt worden door de aanbevelingsengine van Outbrain om de gepersonaliseerde feedervaring op maat van elke gebruiker te verbeteren. De adverteerders die de kwaliteitsrichtlijnen van Outbrain implementeren zullen naar verwachting beter presteren op het platform, waarbij ze voordeel halen uit een hogere distributie en het bereiken van meer diverse doelgroepen. 

Yaron Galai, co-CEO en mede-oprichter van Outbrain: “Outbrain heeft onze technologie altijd rond de consument gebouwd. Wanneer we content weergeven, is ons doel om een divers publiek aan te spreken met een grote variatie aan interesses. We zien een enorme kans om meer gebruikers te betrekken in plaats van enkel meer betrokkenheid te krijgen. Media-owners werken er hard aan om een ​​hoge standaard te handhaven voor hun eigen content, en door QualityRating voor adverteerders in te zetten, zorgen we ervoor dat we de beste gebruikerservaring creëren voor hun lezers en tegelijkertijd een sterke ROAS leveren voor de adverteerders."

Outbrain zal in de tweede helft van 2021 beginnen met het geleidelijk testen van QualityRating om alle belanghebbenden voldoende tijd te geven om zich aan te passen aan een volledige uitrol in 2022. De implementatie van QualityRating verlengt Outbrain’s langdurige toewijding om zinvolle aanbevelingen voor consumenten mogelijk te maken.

Andraz Tori, Head of Recommendations Technology, Outbrain: "Door het combineren van onze diepgaande kennis van context en betrokkenheid, vanuit het analyseren van meer dan 1 miljard data events per minuut, met QualityRating, zal er een krachtigere gepersonaliseerde feedervaring ontstaan. Het stelt ons in staat om nieuwe aanbevelingen te creëren die het beste aansluiten bij de voorkeuren van de consument."

www.outbrain.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief