Overname de Koninklijke BDU door beheermaatschappij Em. de Jong

Overname de Koninklijke BDU door beheermaatschappij Em. de Jong

Beheermaatschappij Em. De Jong neemt in samenwerking met haar bedrijfsonderdelen Telstar Mediagroep en Janssen/Pers Rotatiedruk Koninklijke BDU Holding over. Deze overname past binnen de strategie van Em. de Jong om verdere groei te realiseren van haar uitgeverij- en printactiviteiten.

BDU

Koninklijke BDU omvat zowel BDUmedia als drukkerij BDUprint. BDUmedia geeft 41 huis-aan-huisbladen uit waarbij het in 2017 van het toenmalige Telegraaf Media Groep een flink aantal titels overgenomen (die voor een deel in 2019 zijn stopgezet). In 2021 nam de uitgever 11 huis-aan-huis titels van DPG Media over. BDU is gevestigd in Barneveld, Hoofddorp, Ede en Gorinchem. BDU staat voor Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij 

Em. de Jong

Koninklijke Em. de Jong opereert vanuit Baarle-Nassau en heeft vestigingen in België en Duitsland, met daarnaast verkoopkantoren in Denemarken, Engeland, Frankrijk en Ierland. Ze verwerken jaarlijks zo een 300.000 ton papier binnen ca. 60.000 orders. Niet allen in Baarle-Nassau, maar ook bij Mercator Press, Dessain Printing, Jungfer Druckerei und Verlag GmbH, Janssen/Pers en Kampert-Nauta.

Naast de drukkerij is Em. de Jong uitgever van huis-aan-huis titels met een bereik van circa 295.000 huishoudens met hun 16 weekbladen, voornamelijk in Noord-Brabant. 

Krachten bundelen

Door samenwerking worden de krachten gebundeld. Zo wordt er tussen Em. de Jong, Telstar Mediagroep en BDUmedia meer schaalgrootte gecreëerd die nodig is voor verdere innovaties in het lokale mediaportfolio. De dagelijkse leiding van BDUmedia blijft in handen van Jeroen Cnossen en Peter van Hierden, huidige directeuren van BDU. De werkmaatschappij BDUprint wordt ondergebracht bij Janssen/Pers Rotatiedruk.

Meer schaalgrootte creëren 

Jeroen Cnossen, algemeen directeur bij de Koninklijke BDU: "Wij hebben als BDU de laatste jaren stappen voorwaarts gezet. De huidige denkwijze en markt vragen echter om schaalgrootte. Door het bundelen van krachten zullen de huidige werkprocessen nog effectiever en efficiënter worden en zal er meer ruimte ontstaan voor nieuwe lokale media-initiatieven."

Stijn de Jong, directeur Beheermaatschappij Em. de Jong:  "Wij hebben een sterk geloof in de titels van BDU. Met een sterk management en synergievoordelen, waarbij het lokale karakter behouden blijft, willen we de titels behouden en verder laten groeien." Met de overname van de Koninklijke BDU zal Em. de Jong tevens 50 procent eigenaar worden van Enter Media, Achterhoek Nieuws en Neo Media.

www.bdu.nl

www.bdumedia.nl

www.bduprint.nl

www.emdejong.nl

www.telstarmediagroep.nl

www.janssenpers.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Interview] Bart de Vries: HYPR is de one-stop-shop om in alle huis-aan-huistitels van het land te adverteren

10-01-2024 | 12:23:00
HYPR is het saleshuis van huis-aan-huis krantentitels en lokale nieuwssites. Sinds 1 december 2023 is Bart de Vries algemeen directeur. We spreken hem over HYPR, lokale media en zijn ambities

HYPR neemt verkoopactiviteiten huis-aan-huiskranten over van DPG Media

30-11-2023 | 11:33:00
Hiermee neemt HYPR het verkoopplatform Adlocal voor de nationale advertentieverkoop van huis-aan-huiskranten van DPG Media over.

[Grow] (Online) reclamefolders meest gebruikt als oriëntatiebron voor Sinterklaas-inkopen

07-11-2023 | 15:31:00
Op 18 november 2023 komt de Sint weer aan in het land. Ruim de helft van de Nederlanders gaat dit jaar weer inkopen doen voor schoencadeautjes en pakjesavond. Wist je dat de (online) reclamefolder daarbij de meest gebruikte oriëntatiebron is? Ben je benieuwd naar meer inzichten over deze feestdag? We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rij.

[Interview] Arnoud van der Valk: Media Info Groep ondersteunt in het gehele publiciteitstraject

28-03-2023 | 15:27:00
Arnoud van der Valk is Commercial Director bij Media Info Groep. We spreken hem over de groei van Media Info Groep, social listening en de nieuwe vestiging in Jakarta.

HYPR neemt ToLocal over

28-03-2023 | 05:55:00
HYPR heeft ToLocal heeft overgenomen. ToLocal is in 2014 opgericht en werkt direct samen met mediabureaus, reclamebureaus en adverteerders

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.