Marketing Report
P3 Group ontwikkelt game-experience campagne voor Goliath Games nieuws

P3 Group ontwikkelt game-experience campagne voor Goliath Games

Goliath Games lanceert daarom de najaarscampagne van de vier Goliath-spellen voor de nieuwe generatie jongeren: I want to talk to the manager, Let’s taco bout It, Shit Happens en Name5.

De verschillende game-experience campagnes zijn gericht op meer zichtbaarheid en engagement in verschillende Europese landen, en zijn ontwikkeld door P3 Group; Pünktlich is hierin verantwoordelijk voor de creatie en Pink Marketing voor de media.

Kaartspellen

I want to talk to the manager is een kaartspel dat ontdekt wie the biggest Karen or Ken in the room is. Let’s Taco about it is een kaartspel dat spelers dichter bij elkaar brengt, waarin zij een taco naar elkaar gooien om antwoorden openbaar te maken. Shit Happens is een levensecht partyspel, waarbij de spelers allerlei ongewenste situaties moeten rangschikken op de lane of pain. Wat is erger? Je vader in z'n nakie zien of elke nacht in bed plassen? Name5 is een bordspel waarbij de spelers vijf antwoorden binnen afzienbare tijd moeten benoemen.

Ilona van Veen, marketingmanager bij Goliath Games: “We willen als Goliath ook meegaan met de huidige tijdgeest en hebben daarom gekozen om deze vier humoristische spellen voor jong volwassenen van 18 tot 35 jaar extra onder de aandacht te brengen. Om ook de najaarscampagnes hier goed op aan te laten sluiten, zijn we een samenwerking aangegaan met P3 Group. We hebben gekozen voor custom made game-experiences, waarin de spellen goed zichtbaar worden en we gebruikmaken van de humor van deze games. We zijn inmiddels gestart met een videocampagne op YouTube en alle social mediakanalen.”

Brego Keller, CEO van de P3 Group: “Goliath lanceert vier nieuwe spellen voor Millennials en GenZ, een doelgroep waarvan we er veel van in ons bureau hebben. Dus hoe leuk om samen met ons team hier toffe campagnes voor te mogen bedenken en vervolgens je eigen doelgroep proactief mee te benaderen. We hebben voor elk spel een game-experience animatie gemaakt, waarmee we de doelgroep direct de game willen laten ervaren. De combinatie van creativiteit, media en data is hierbij ingezet. Ons team heeft vooral veel lol gehad met de spellen real time te testen en elkaar hierin uit te dagen. Een mooie opdracht, die onze mensen volledig in hun kracht zet!”  

Campagne

De online-campagne bestaat uit online-video’s op YouTube, en verschillende social media posts op Meta en TikTok. Daarnaast zijn er Display-advertenties ingezet op relevante websites in verschillende landen.

www.goliathgames.nl

www.pinkmarketing.nl

www.punktlich.nl

Lees ook:

[Whitepaper Sessions 2023] Boudewijn de Jong: Impact maken met digitale dynamische creatie

16-02-2024 | 12:13:00
Voorafgaand aan het M100 event begin december 2023 organiseerden Media Meetings en Marketing Report de Whitepaper Sessions, zes hoogwaardige kennistransfers in een marketeers only event. Een van de sprekers was Boudewijn de Jong, eigenaar van Pink Marketing en Pünktlich. Wij hebben hem gevraagd om zijn presentatie samen te vatten in een column

[Interview] Brego Keller (P3 Group): Wij zijn volledig geïntegreerd: van media tot creatie en van data tot tech

16-02-2024 | 12:13:00
P3 Group is een geïntegreerde bureaugroep uit Groningen die bestaat uit Pink Marketing, Pünktlich en PEXI. Met een sterke digitale signatuur bedienen we een breed scala aan mooie merken door heel Nederland

JOE kiest Pink Marketing als digital agency

11-01-2024 | 10:09:00
In 2024 gaan Pink Marketing en JOE verder met het bouwen aan de naamsbekendheid van JOE en de lancering van de programmering

WhitePaper Sessions 2023: N=5 | Pink Marketing | Towel Media | De Combinatie van Factoren | Havas Media | ZIGT

15-12-2023 | 16:13:00
Voorafgaand aan M100 2023, organiseerden Marketing Report en Media Meetings & Magazines voor de derde keer de WhitePaper Sessions. Onder leiding van Wierish Debipersad, Commercial Director bij Clear Channel, gaven zes bureaus een presentie in deze interactieve marketeers-only sessie

[Pink Marketing] P3 Group brengt Ongezout’n-event naar Amsterdam – een verslag

01-12-2023 | 09:37:00
Met internationale allure spreekt nieuw jaarlijks Ongezout’n-evenement tot scherpe verbeelding

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.