Paramount Advertising International gaat reclame SkyShowtime verkopen; Nederland onduidelijk

Paramount Advertising International gaat reclame SkyShowtime verkopen; Nederland onduidelijk

Paramount Advertising International zal de reclame van de streamingdienst SkyShowtime verkopen. Het is niet duidelijk op welke wijze dat in Nederland zal gebeuren, aangezien Paramount in Nederland zijn reclameverkoop – behoudens branded content – heeft uitbesteed aan RTL Nederland (Ad Alliance). Paramount en Ad Alliance hebben nog niet gereageerd  op vragen hierover van Marketing Report.

Paramount Advertising International zal de reclame volgens eigen zeggen op SkyShowtime in alle markten waar SkyShowtime actief is, verkopen.

SkyShowtime geeft desgevraagd aan dat met lokale partners gewerkt zal worden; en geeft daarbij aan dat nog bekend zal worden gemaakt welke lokale partner dat is. Er kan zowel in alle markten tegelijk als per land worden geadverteerd.

Joint venture

Sky Showtime is een joint venture van Paramount en Comcast (NBC Universal/Sky) die op 25 oktober 2022 van start ging in Nederland en in de minder grote Europese landen actief is. Per 23 april 2024 start de streamingdienst met de reclameversie starten.

Paramount+

Paramount+, de streamingdienst van Paramount is ook met een reclameversie van start gegaan, waarbij Frankrijk het eerste Europese land is waar dit in maart 2024 werd gelanceerd en de verwachting is dat Paramount+ de komende periode ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië met een reclameversie zal starten.

pan-Europese reclames

Paramount zal met het verkopen van de reclame bij SkyShowtime en Paramount+, pan-Europese campagnes kunnen verkopen. Er zal per land apart reclame ingekocht kunnen worden, maar ook combinaties worden gemaakt.

SkyShowtime zal via het reclame-abonnement gemiddeld 4 tot 5 minuten reclame aanbieden per uur.  

Zonder reclame duurder

Zoals eerder aangekondigd, zal het huidige abonnement zonder reclame van SkyShowtime voortaan Standard Plus heten en 8,99 euro per maand kosten (2 euro per maand duurder) (bij jaarabonnement 46,99 euro). De reclameversie zal 5,99 euro per maand kosten (bij jaarabonnement 70,99 euro)

Monty Sarhan, CEO van SkyShowtime: “Vanaf het begin staat SkyShowtime voor het bieden van waarde en de belofte van geweldig entertainment tegen een geweldige prijs.

De lancering van ons abonnement met reclame is de volgende stap in de ontwikkeling van onze service en komt op een moment dat mensen op zoek zijn naar meer keuze en flexibiliteit. We zijn blij om de eerste streamingdienst zijn die consumenten in al onze markten een reclame-ondersteunde optie biedt.”

Hristina Georgieve, Chief Business Officer van SkyShowtime:: “We zijn verheugd om met Paramount samen te werken aan deze exclusieve deal, voorafgaand aan de lancering van ons nieuwe reclame-ondersteunde abonnement. Naast het feit dat we onze leden keuze bieden, voegen we een nieuwe bron van inkomsten toe in al onze markten.”

Lee Sears, President of International Markets Ad Sales bij Paramount: "Door gebruik te maken van onze sterke relaties met een aantal van 's werelds toonaangevende marketeers, ons ongelooflijke productaanbod en innovatieve technologie, is Paramount Advertising de perfecte partner voor SkyShowtime.

We zullen onze waarde voor onze partners vergroten door adverteerders de mogelijkheid te bieden om op een uitgebreide en impactvolle manier reclamezendtijd in te kopen. Adverteerders krijgen hiermee toegang tot de wereldwijde franchises, series en films van SkyShowtime, naast het brede premium videoportfolio van Paramount.”

Weinig Europees product

SkyShowtime werkt met Nederlandse registraties bij het Commissariaat voor de Media en heeft tot 2026 ontheffingen verkregen voor het moeten aanbieden van Europees product, waardoor het bijvoorbeeld in 2024 slechts 15 procent aan Europese content hoeft aan te bieden. SkyShowtime claimde daarbij dat het geen contentrechten zou kunenn verwerven aangezien het in 2022 is gestart, ondanks dat de eigenaren vele decennia in Europa actief zijn.

Hoe en of SkyShowtime voldoet aan de investeringsplicht in Nederlands product is onduidelijk; de plicht geldt om 5 procent van de omzet boven de 10 miljoen euro in Nederlands product te investeren (waarvan 2,5 procent in culturele producties). Ook daarvoor zijn ontheffingen mogelijk.

www.skyshowtime.com

www.paramount.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Paramount Global vervangt CEO in overnamediscussie

01-05-2024 | 15:38:30
Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)

SkyShowtime komt met reclamemodel per 23 april 2024

16-02-2024 | 13:43:00
SkyShowtime komt op 23 april 2024 met een reclameversie van zijn streamingdienst. Daartoe worden de abonnementstarieven en het soort abonnementen gewijzigd

[DutchMedia Podcast]: Kink op FM, Paramount, staatssecretaris, Talpa Network, Ad Alliance en meer

16-01-2024 | 18:49:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom

Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport

16-01-2024 | 11:30:00
RTL Nederland heeft via zijn reclameverkoopbedrijf Ad Alliance de contracten met Paramount, The Walt Disney Company, Warner Bros. Discovery en VodafoneZiggo (Ziggo Sport) verlengd

Paramount Benelux verlengt overeenkomst Ad Alliance

12-01-2024 | 23:46:00
Paramount Benelux heeft zijn overeenkomst met Ad Alliance (RTL Nederland) voor de verkoop van spots via de lineaire kanalen (MTV, Nickelodeon, Comedy Central en Paramount Network) met 5 jaar verlengd tot 1 januari 2029
 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.