Paramount hevelt 55 uitzendlicenties over van Nederland naar Tsjechie

Paramount hevelt 55 uitzendlicenties over van Nederland naar Tsjechie

Paramount Global heeft in mei 2024 55 Europese uitzendlicenties van de kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. overgeheveld van Nederland naar Tsjechië. Dit blijkt uit besluiten van het Commisariaat voor de Media.

Het gaat daarbij om zowel de Nederlandse als Vlaamse versies van Nickelodeon en Nick Jr. alsmede versies voor onder meer Spanje, Portugal, Franstalig België, Frankrijk, Polen, Turkije,Duitsland, Finland, Zweden en Servië. Ook de Vlaamse versie van Comedy Central is naar Tsjechië overgeheveld.

Eerder hevelde Paramount al onder meer de Nederlandse versie van MTV over naar Tsjechië. De Nederlandse versies van Comedy Central en Paramount Network blijven vooralsnog wel onder het Nederlands toezicht vallen van het Commissariaat voor de Media.

Desgevraagd wil Paramount Benelux geen enkele reactie geven op dit besluit, ook niet of Paramount Global zich blijft houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent kniderreclame. Tot nu toe hield Paramount zich aan de richtlijnen van de Nederlandse Reclame Code Commissie. In Nederland is bijvoorbeeld reclame voor voedingsmiddelen gericht op kinderen onder de 13 jaar verboden volgens de Nederlandse Reclame Code.

Het is algemeen bekend dat het Nederlandse Commissariaat voor de Media geen of nauwelijks boetes geeft bij overtredingen en zeer coulant is aangaande de naleving van wet- en regelgeving. Wel vraagt het Commissariaat voor de Media toezicht kosten bij een Nederlandse licentie.Het besluit van Paramount is opvallend, aangezien in april 2024 nog een aantal verlengingen zijn afgegeven voor Nederlandse uitzenlicenties tot 2029.

De Tsjechische regels voor uitzendlicenties en kinderzenders en het toezicht daarop, zijn mogelijk nog lichter voor internationale partijen. De technische eindregie van Paramount voor Europa blijft voor zover bekend wel in Amsterdam-Noord gevestigd.

Ad Alliance (van RTL Nederland) verkoopt de spotreclame voor de lineiare Paramount-zenders. De non-spot reclame (sponsoring) verkoopt Paramount zelf.

www.paramount.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List


Lees ook:

Paramount overgenomen door familie Ellison en RedBird Capital Partners; familie Redstone verkoopt

08-07-2024 | 18:13:00
Paramount Global wordt overgenomen door de familie Ellison en RedBird Capital Partners. Dit is de voorlopige conclusie na een lange tijd van onzekerheid voor Paramount nadat bleek dat Shari Redstone besloot haar belangen te verkopen

Ad Alliance sluit overeenkomst met Paramount voor reclameverkoop SkyShowtime

22-05-2024 | 09:59:00
Ad Alliance (onderdeel van RTL Nederland) heeft met Paramount Global een overeenkomst gesloten voor de verkoop van reclamezendtijd bij de streamingdienst SkyShowtime

Paramount Global vervangt CEO in overnamediscussie

01-05-2024 | 15:38:30
Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)

Paramount Advertising International gaat reclame SkyShowtime verkopen; Nederland onduidelijk

22-04-2024 | 10:49:00
Paramount Advertising International zal de reclame van de streamingdienst SkyShowtime verkopen. Het is niet duidelijk op welke wijze dat in Nederland zal gebeuren

SkyShowtime komt met reclamemodel per 23 april 2024

16-02-2024 | 13:43:00
SkyShowtime komt op 23 april 2024 met een reclameversie van zijn streamingdienst. Daartoe worden de abonnementstarieven en het soort abonnementen gewijzigd
11111

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.