Pathé doneert statiegeld petflesjes bezoekers aan goede doelen

Pathé doneert statiegeld petflesjes bezoekers aan goede doelen

Vanaf 1 juli 2021 wordt in Nederland ook 15 cent statiegeld geheven op kleine plastic flessen. Pathé begint in 30 bioscopen met 240 donatiebakken als vrijwillig inzamelpunt voor de petflesjes. De bioscoopketen doneert het statiegeld, dat de bezoeker heeft betaald, aan drie goede doelen: het Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en Plastic Whale Foundation. Uiteraard is afgeven van de flesjes niet verplicht.

Het Bio Vakantieoord maakt een ontspannen vakantie mogelijk voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind, Stichting Jarige Job maakt verjaardagen voor kinderen mogelijk die het thuis financieel iets minder breed hebben en Plastic Whale Foundation strijdt voor plasticvrije wateren.

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur van Pathé: “Wij vinden het belangrijk om de leefomgeving rondom onze bioscopen schoon te houden, en de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu zo klein mogelijk te houden. Door de donatie van de petflessen aan goede doelen te faciliteren, dragen we samen met onze bezoekers en Statiegeld Nederland niet alleen een steentje bij aan een beter milieu, maar maken we ook ontspanning toegankelijker voor mensen die daar minder makkelijk toegang toe hebben.”

Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord: “Wij zijn trots op Pathé en heel dankbaar dat zij ons als één van hun goede doelen heeft gekozen. Met de donatie van de flesjes kunnen we een groot verschil maken voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.”

Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job: “Met de opbrengst van de statiegeld donaties via Pathé kan Stichting Jarige Job nog meer verjaardagen mogelijk maken. Een bioscoopbezoek is dus dubbel feest!”

Stichting Plastic Whale Foundation laat weten: “Het heffen van statiegeld op petflessen is een hele goede zaak en draagt bij aan een missie van ons allen: een plasticvrije wereld. Dat Pathé ervoor kiest om vrijwillig inzamelpunt te worden past heel mooi bij ons motto Stop Talking, let's start doing.”

Raymond Gianotten, directeur van uitvoeringsorganisatie Statiegeld Nederland: “We zijn blij dat veel vrijwillige innamepunten, zoals Pathé, ervoor kiezen om actief plastic flesjes te gaan inzamelen. Dit draagt in een belangrijke mate bij aan het behalen van de retourdoelstelling van 90 procent. Het is fijn dat goede doelen hier profijt van hebben en we hopen dat dit meteen bijdraagt aan het verminderen van zwerfafval.”

www.pathe.nl
www.statiegeldnederland.nl
www.stichtingbio.nl
www.stichtingjarigejob.nl
www.plasticwhalefoundation.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.